Welcome visitor you can login or create an account.

Dr. Muhaya Mohamad

Dr. Muhaya Mohamad
Biodata Profil Prof Dr Muhaya Mohamad
 
Usia: 54 tahun
Asal: Kuala Terengganu, Terengganu
Nama suami: Dr Azmi Jamion
Jawatan suami: Doktor perubatan (klinik sendiri)
Anak: Dr Noor Aniah (doktor optalmologi, kini melanjutkan pelajaran) Dr Noor Atiyah (doktor perubatan)
 
Pendidikan:
 
- 1980 - 1985 : Ijazah Sarjana Muda Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)
 
- 1986 - 1991 : Sarjana Surgeri Oftalmologi UKM
 
- 1998: PhD dalam bidang Ocular Immunology di Universiti London
 
Kerjaya
 
- Profesor Oftalmologi AUCMS
 
- Pakar Inspirasi dan kolumnis majalah
 
- Pakar Perunding mata dan Pengarah Pusat Lasik dan Mata, Pusat perubatan Prince Court, Kuala Lumpur
 
 
Prof Dr Muhaya Mohamad
 Pencapaian:
 
- Wanita Islam pertama Malaysia mendapat pengiktirafan sebagai ahli Fellow Royal College of Surgeons (FRCS) di Edinburgh
 
- Menerbitkan buku berkonsepkan inspirasi antaranya Bahagia dan Membahagiakan, Celik Mata Reset Minda dan Peliharalah Matamu.
 
- Matlamat: "Menjadikan setiap insan hidup dalam kesedaran ketuhanan dan bukannya kesedaran Keegoan. Menjadi insan yang bahagia serta dapat membahagiakan orang lain adalah satu anugerah tidak ternilai"
 
Rancangan:
 
- Tanyalah Ustazah
 
- Halaqah
 
- Radio IKIM
Display: List Grid
Show:
Sort By:
#Profmuhaya's Quotes adalah himpunan status FB terpilih daripada Facebook Prof Muhaya. Status-status ini merangkumi pelbagai aspek seperti keagamaan, motivasi, kekeluargaan, perhubungan, dan aspek-aspek lain yang berkaitan dengan kehidupan ins..
RM13.30 RM14.00
Pesanan-pesanan positif daripada 'Live video FB' Datuk Prof. Dr. Muhaya Mohamad yang menjentik jiwa-jiwa kita menjadi insan yang lebih positif, dan sentiasa kembali kepada Allah dalam apa jua aktiviti seharian kita.   ---------------- Isi Kan..
RM23.80 RM25.00
Tarbiyah Foodiyah amat segar sebagai satu lagi cara untuk membantu anda terus istiqamah dalam perlaksanaan ibadah wajib mahupun ibadah sunat.Memilih Siri Jurnal : Tarbiyah Foodiyah sebagai satu pilihan anda untuk meningkatkan kualiti diri seperti ing..
RM14.30 RM15.00
Sekali lagi Prof. Dr. Muhaya tampil dengan jurnal baru untuk pembaca yang masih tercari-cari definisi dan cara untuk mendapat kebahagiaan. Melalui pendekatan konsep ‘ADA, BERI, DAPAT’ yang diterapkan melalui jurnal ini akan memudahkan ..
RM14.30 RM15.00
  Kadangkala hati menyangka, kisah yang terjadi kepada kita tidak ada kesenangan padanya. Kadangkala hati juga bertanya, mengapa Tuhan memberikan kasih yang tidak ada manisnya. Mungkin kita lupa, Tuhan Maha Penyayang lagi Maha Pengasih. Lalu ..
RM12.30 RM13.00
Based on 2 reviews.
Pakej Beli Buku & Wakaf ini bertujuan menggalakkan orang ramai menjadikan buku sebagai salah satu medium wakaf bagi manfaat umat. BukuOnline2u membantu anda untuk menjalankan proses wakaf buku ini. Anda beli buku dari BukuOnline2u dan kami aka..
RM100.00
Pakej Beli Buku & Wakaf ini bertujuan menggalakkan orang ramai menjadikan buku sebagai salah satu medium wakaf bagi manfaat umat. BukuOnline2u membantu anda untuk menjalankan proses wakaf buku ini. Anda beli buku dari BukuOnline2u dan kami aka..
RM200.00
Dalam era serba moden ini, bergelar pelajar menuntut kekuatan dari pelbagai sudut. Bukan sekadar mental, spiritual, dan emosi, malah fizikal juga perlu kuat. Tiada individu yang terkecuali, tidak kira siapa pun dia. Pelajar Bertanya Profeso..
RM14.30 RM15.00
  Mata adalah salah satu anugerah daripada Allah S.W.T Nikmat sepasang mata berupa penglihatan, adalah sesuatu yang tidak dapat diukur nilai dengan harta dan wang. Mari kita renungkan sejenak, kita tentunya tidak mampu untuk mencipta wala..
RM28.50 RM30.00
×
×
×
×
×
×
×