Categories

Dr. Muhd Kamil Ibrahim

Dr. Muhd Kamil Ibrahim

Muhd Kamil Ibrahim kini bertugas di UniKL sebagai Profesor. Beliau pernah menjawat jawatan sebagai Profesor Perakaunan daripada Universiti Taibah, Madinah Al-Munawwarah, Arab Saudi dan Profesor  Perakaunan di Universiti Teknologi MARA (UiTM) pada 2003 hingga 2011. Anak kelahiran Besut, Terengganu pada 19 Mei 1964. Berkelulusan PhD daripada Universiti Wales, Sarjana daripada Universiti Dundee, Sarjana Muda dan Diploma daripada UiTM.

Beliau berpengalaman luas sebagai pentadbir akademik UiTM kerana pernah memegang jawatan Dekan Fakulti Sains Sukan, Timbalan Pengarah UiTM Johor, Ketua Program Perakaunan, Ketua Pusat Pendidikan Luar dan Pegawai Khas kepada Naib Canselor. Beliau adalah pengasas dan Pengarah Financial Reporting Research Center (FRRC) yang menjalankan kerja-kerja penyelidikan kepakaran bidang.

Dr Muhd Kamil adalah penulis buku kreatif PhD: Kecil tapi Signifikan, Ibrahim Shah: Menyingkap Pengurusan Universiti, Motivasi Minda Pelajar, Pelajar Cemerlang dan Motivasi Remaja. Beliau juga menulis buku kepakaran bidang seperti Value Relevance of Accounting Numbers, Financial Reporting in Malaysia dan Corporate Social Responsibility in Malaysia. Beliau juga menulis lebih 400 rencana dipelbagai media massa.

Blog beliau di http://muhdkamil.org/ adalah ruang beliau menulis tentang Kehidupan Ringkas tapi Signifikan dan mempunyai pengikutnya yang tersendiri. Beliau berkeluarga, beristerikan Raudzah Roslan dan mempunyai empat cahaya mata.

Beliau aktif menulis buku dan berkongsi di Facebook :

Muhd Kamil Ibrahim : https://www.facebook.com/muhdkamil.ibrahim?pnref=story

UniMKI - https://www.facebook.com/UniMKI/

Display: List / Grid
Show:
Sort By:
#Take5 @ Prof Kamil
Judul : #Take 5 @Prof Kamil Penulis: Muhd Kamil Ibrahim Koleksi mutira kata yang lahir dari dalam hati Prof Muhd Kamil Ibrahim. Dikongsikan bersama peminat agar sama-sama menjadi hamba Allah yang TERBAIK ..
RM15.00 RM14.30
Anekdot Madinah: Benar Dia Maha Mendengar
ANEKDOT MADINAH: BENAR DIA MAHA MENDENGAR Pengarang : Muhd Kamil Ibrahim Tebal : 400 ms Harga : W/M:RM45.00 Hardcover Buku ini adalah karya kedua Prof Muhd Kamil Ibrahim ..
RM45.00 RM42.80
Bahagia Berganda
DIA Mahu Kita ke Syurga Kebahagiaan itu mendamaikan, datangnya berbeza arah. Moga ada manfaat, ingatlah Allah sentiasa.   MOHD ZAINI MOHD ARRIF : BAHAGIA Wang boleh membeli kebahagiaan seandainya kita dapat berkongsi kemewahan ..
RM25.00 RM23.80
Bersamamu Di Firdaus
JUDUL: BERSAMAMU DI FIRDAUS PENULIS: MUHD KAMIL IBRAHIM ISBN: 978-983-097-462-0 KOD: GB0276 HARGA: RM24/ RM26 TEBAL: 348 ms   SINOPSIS: BERSAMAMU DI FIRDAUS (BDF) karya terbaharu Prof Muhd ..
RM24.00 RM22.80
Bersyukur Saat Diuji
Bersyukur Saat Diuji   Pengarang : Muhd Kamil Ibrahim  Tebal : 190  Harga : RM22.00 Inikah Ujian Saya didatangi oleh ustaz yang mengharapkan pertolongan agar anaknya diterima masuk sebagai staf UiTM. Jawatan kerani. Pagi-pag..
RM22.00 RM20.90
Detik Itu... DIA Menguji Kita
JUDUL: DETIK ITU ... DIA Menguji Kita PENULIS: Muhd Kamil Ibrahim & Noraini Bahari ISBN: 978-983-097-588-7 KOD: GB0381 TEBAL: 208 ms SINOPSIS: Seluruh kehidupan adalah ujian, namun ujian duka kelihatan lebih mencabar. ..
RM20.00 RM19.00
Di Sebalik Tembok Yahudi: Ada Damai Di Al-Aqsa
DI SEBALIK TEMBOK YAHUDI: Ada Damai di al-Aqsa. Bukan ziarah biasa-biasa, tetapi ia merupakan ziarah berlandaskan ibadah semata-mata kerana Allah.   Sebuah travelog. Penulis menyingkap senario semasa di bumi Palestin. Di sebalik penin..
RM30.00 RM28.50
Nota Dari Madinah
Haji dan umrah, ramai melihat ibadat ini sebagai anugerah Allah melalui jemputan istimewa. Ia merupakan suatu nikmat yang luar biasa. Secara hakikatnya, nikmat menunaikan umrah atau ziarah serta berada di Makkah dan Madinah tidak semestinya diikuti..
RM30.00 RM28.40
Pakej Wakaf Buku - 1
Pakej Beli Buku & Wakaf ini bertujuan menggalakkan orang ramai menjadikan buku sebagai salah satu medium wakaf bagi manfaat umat. BukuOnline2u membantu anda untuk menjalankan proses wakaf buku ini. Anda beli buku dari BukuOnline2u dan kami aka..
RM100.00
Based on 2 reviews.
Pakej Wakaf Buku - 2
Pakej Beli Buku & Wakaf ini bertujuan menggalakkan orang ramai menjadikan buku sebagai salah satu medium wakaf bagi manfaat umat. BukuOnline2u membantu anda untuk menjalankan proses wakaf buku ini. Anda beli buku dari BukuOnline2u dan kami aka..
RM200.00
Raikan Cinta
Judul: Selamat Pengantin Baharu: Raikan Cinta – Pesanan Buat Semua Penulis: Roza Roslan & Muhd Kamil Ibrahim ISBN: 978-983-097-678-5 Tebal: 120 ms     SINOPSIS   Selamat Pengantin Baharu: RA..
RM15.00 RM14.30
Rumah Sakit
“Bagaimana keadaan rumah sakit – dahulu atau sekarang – ia tetap bukan kawasan yang mahu saya hampiri tanpa sebab!” Namun... Jika dunia ini ibarat rumah sakit, pesakitnya dibenarkan pulang apabila menempuh kematian, ing..
RM25.00 RM23.80
Travelog Haji (Edisi Terkini)
"Ya Allah, aku mohon keampunan-Mu. Ya Allah, aku mohon kerahmatan-Mu. Ya Allah, aku mohon taufik dan hidayah-Mu. Ya Allah, aku mohon kepada-Mu, izinkanlah aku bercerita tentang pengalaman dan pengajaran yang telah aku lalui semasa menunaikan ..
RM20.00 RM19.00
Usahawan Akhirat
Usahawan Akhirat secara pintar melihat dunia hanya sebagai singgahan sementara. Mereka berniaga di dunia. Keuntungannya boleh dinikmati di dunia dan lebih mewah lagi di akhirat. Sebaliknya, perniagaan semata-mata atau melebihkan secara mel..
RM26.00 RM24.70
Dibina oleh KedaiOnlinez.com
BukuOnline2u.Com © 2019