Categories

Pahrol Mohamad Juoi

Pahrol Mohamad Juoi
Display: List / Grid
Show:
Sort By:
Allah Dekat Tiada Gawat
Allah memberi ujian, Allah jua yang memberi jalan penyelesaiannya. Begitulah kasih sayang Allah, setiap penyakit ada ubatnya, setiap kepedihan ada penawarnya. Justeru, mereka yang hidupnya sentiasa merujuk dan akrab dengan Allah, akan sentiasa men..
RM14.00 RM13.30
Angguk Geleng
  Manusia tidak suka digesa apalagi dipaksa. Alpanya tidak boleh dikejutkan dengan kasar. Egonya tidak boleh diterjah dengan bersemuka. Manusia suka dipujuk, dibelai dan diajak kepada kebaikan dengan lunak dan kasih sayang. Biar dia tidak..
RM22.00 RM20.90
Based on 1 reviews.
BEDUK DIKETUK
Apabila beduk diketuk, tentulah ada yang rasa terkejut, tak senang malah ada kalanya ‘bingit’, namun sebaik menyedari untuk apa beduk itu diketuk. Kita akan mula memberi perhatian, mendengarnya dengan teliti dan bertindak selaras denga..
RM26.00 RM24.70
Beduk Diketuk Lagi
Buku ini merupakan susulan buku Beduk Diketuk yang telah empat tahun berada di pasaran. Walaupun konsep dikemukakan masih sama namum mesej dan persoalan yang dikemukakan lebih luas dan menyeluruh. Cerita-cerita dan huraian dalam buku ini disampaik..
RM26.00 RM24.70
Based on 1 reviews.
Bicara Iman Untuk Tenang
Setiap yang dilahirkan sebagai Islam, ada iman di dalam dirinya. Yang membezakannya, sama ada kita menggunakan dan mempraktikkan iman di dalam kehidupan seharian atau tidak. Iman perlu diraih. Ya, Allah membekalkan kita dengan iman tetapi jika kit..
RM20.00 RM19.00
Didiklah Dari Hati
Mungkin kita akan bertanya, adakah ibu bapa yang tidak ikhlas dalam mendidik anak-anaknya? Jawabnya, ya..ada.   Anak hakikatnya bukan milik kita tetapi "milik" Allah, maka kita tidak boleh membesarkannya mengikut sesuka hati atau sesedap r..
RM30.00 RM28.50
Kilas Dalam Kias
“Dakwah Itu Mengajak Bukan Mengejek. Dakwah Itu Menyejukkan, Bukan Memojok. Dakwah Itu Mengajar, Bukan Menghajar” – Prof. Dr. HAMKA- . . Kata-kata ini sebenarnya didasarkan oleh Firman Allah; “Maka dengan se..
RM25.00 RM23.80
Melakar Damai di Jiwa
Melakar Damai Di Jiwa diharapkan dapat memberi kedamaiannya tersendiri di akhir setiap bab di dalam buku ini. Seterusnya,menjadi pencetus di dalam diri pembaca untuk ke arah yang lebih baik daripada sebelumnya. Terdapat empat bab ya..
RM25.00 RM23.80
Nota Fikir Untuk Zikir
Pengarang : Pahrol Mohd Juoi Tebal : 184 Buku ini ditulis dengan mesej yang jelas: Zikir tanpa fikir akan menghasilkan individu yang beku, kaku dan mundur walaupun mungkin baik tingkah laku. Fikir tanpa zikir akan membentuk manusia yang aktif, di..
RM19.00 RM18.00
Based on 1 reviews.
Nota Hati Seorang Lelaki Edisi Kemaskini
Penulis : Pahrol Mohd Juoi   Rasul sebagai Suami Jika nak digambarkan bandingan kasih sayang yang ditunjukkan oleh Nabi Muhammad SAW dengan manusia pada zamannya, samalah seperti orang yang memandu kapal terbang k..
RM28.00 RM26.60
Based on 1 reviews.
Pakej Wakaf Buku - 1
Pakej Beli Buku & Wakaf ini bertujuan menggalakkan orang ramai menjadikan buku sebagai salah satu medium wakaf bagi manfaat umat. BukuOnline2u membantu anda untuk menjalankan proses wakaf buku ini. Anda beli buku dari BukuOnline2u dan kami aka..
RM100.00
Based on 2 reviews.
Pakej Wakaf Buku - 2
Pakej Beli Buku & Wakaf ini bertujuan menggalakkan orang ramai menjadikan buku sebagai salah satu medium wakaf bagi manfaat umat. BukuOnline2u membantu anda untuk menjalankan proses wakaf buku ini. Anda beli buku dari BukuOnline2u dan kami aka..
RM200.00
Pesan Hati Untuk Hati
Buku ini merangkumi semua aspek kehidupan manusia. Huraiannya bermula dengan persoalan asas yang berkaitan iman, Islam dan ibadah kemudian menjangkau aspek hubungan sesama makhluk agar pembaca akan sentiasa faham, ingat dan beramal selaras dengan pri..
RM39.00 RM37.00
RnR Hati
Siapa yang tidak suka muda? Orang muda – cantik, segak, cergas, lincah, aktif, bertenaga dan bebas meneroka apa sahaja. Waktu mudalah permulaan segala transformasi diri. Ingin menjadi seperti itu, seperti ini, seperti dia, seperti orang itu ..
RM20.00 RM19.00
Satu Rasa Dua Hati
Pengarang : Pahrol Mohd Juoi   Kisah, sketsa, dialog dan monolog tentang cinta dan kasih. Adunan pengalaman dan gelombang rasa di gerbang perkahwinan dan di alam rumah tangga. Bagaimana mencipta cinta sepanjang perkahwinan? Buku ini mem..
RM22.50 RM21.40
Based on 1 reviews.
Semuanya Soal Hati
ebahagiaan ini apabila memiliki hati yang tenang dalam menghadapi apa jua ujian dalam kehidupan. Inilah erti bahagia yang sebenar selaras petunjuk Allah dalam al-Quran. Firman Allah, bermaksud: “Ketahuilah dengan mengingati Allah, hati akan menjad..
RM36.00 RM34.20
Tenang Ada Di Sini
Latar penulisan buku ini ialah tentang pentas kehidupan. Nukilan beliau ini mampu mendidik hati, bermain dengan perasaan halus dan menggerakan pancaindera lahiriah untuk menangkap isyarat-isyarat yang datang daripada Allah. Membaca karya ini juga ..
RM25.00 RM23.80
TENTANG CINTA
Pengarang : Pahrol Mohd Juoi “JIKA TEPAT MASA, KETIKA, KEADAAN DAN SIAPA, CINTA ADALAH KUASA LUAR BIASA YANG TIADA BANDINGNYA” - Pahrol Mohd Juoi- TENTANG CINTA membawa tafsiran dan persepsi baru mengenai topik yang paling menarik min..
RM27.00 RM25.60
Dibina oleh KedaiOnlinez.com
BukuOnline2u.Com © 2019