Welcome visitor you can login or create an account.

Roza Roslan

Roza Roslan

 

Roza Roslan atau nama sebenar beliau Raudzah Roslan adalah mantan pensyarah di Universiti Teknologi MARA dan Universiti Taibah, Madinah.

Beliau kini aktif menulis buku dan berkongsi di Facebook beliau -  Raudzah Roslan https://www.facebook.com/raudzah.roslan?fref=ts

Beliau dilahirkan pada 2 Januari 1967 di Jementah, Segamat, Johor. Beliau berkelulusan Diploma Perbankan UiTM Terengganu, BBA (Hons) Pengurusan Sumber Manusia UiTM Shah Alam dan seterusnya M.A Pentadbiran Bisnes di universiti yang sama.

Beliau juga adalah isteri kepada penulis bestseller Prof. Dr. Muhd Kamil Ibrahim yang menulis buku Travelog Haji: Mengubah Sempadan Iman dan Travelog Dakwah: Meniti Hari Esok. Kisah beliau banyak termuat di dalam karya suaminya yang banyak menceritakan pengorbanan dan sokongan beliau dalam menjalani hidup beragama. 

Display: List Grid
Show:
Sort By:
Judul: #Take 5 @ Roza Roslan Penulis: Roza Roslan Koleksi mutiara kata yang lahir dari dalam hati dan jiwa seorang wanita yang sering bermain dengan pelbagai rasa. Bahasa yang sangat halus, lembut tapi cukup BERBEKAS buat mereka yang mahu berubah ke ..
RM14.30 RM15.00
Harapan tinggi mama dan ayah mahu si anak menjadi Syeikh bahasa Arab. Dalam erti kata mudah, ‘pakar bahasa Arab’.    Maka, pada usia sangat muda (belasan tahun), berkelanalah si anak nun jauh ke benua Afrika untuk men..
RM33.30 RM35.00
Buku ini bukan hanya untuk wanita. Bacalah wahai kaum lelaki untuk menyelami rasa halus hati seorang wanita. Mungkin beliau orang yang paling hampir dalam hidup kita! – Prof. Dr. Saadiah Mohamad. Buku ini bercerita tentang hati. Ia..
RM45.60 RM48.00
BUKAN SEKADAR RESIPI Pengarang : ROZA ROSLAN  Tebal : 376  Harga : RM35.00 BUKAN SEKADAR RESIPI adalah kisah perjalanan lebih empat dekad menikmati pelbagai resipi. Sebahagiannya merupakan resipi keluarga sejak turun-temuru..
RM33.00 RM35.00
JUDUL: DI SEBALIK NIQAB PENULIS: ROZA ROSLAN SINOPSIS Mengandungi 30 bab. Mengenai kisah penulis semasa berada di Turki dan beberapa negara Timur Tengah. Bagaimana penulis melihat dan memerhati serta menyingkap kisah tersirat masyaraka..
RM36.10 RM38.00
DI SEBALIK TEMBOK YAHUDI: Ada Damai di al-Aqsa. Bukan ziarah biasa-biasa, tetapi ia merupakan ziarah berlandaskan ibadah semata-mata kerana Allah.   Sebuah travelog. Penulis menyingkap senario semasa di bumi Palestin. Di sebalik penin..
RM28.50 RM30.00
"Hadiah Buat Suami merupakan rasa hati wanita. Lalu pada kebanyakan isteri, kejujuran suami sering diukur pada kesetiaan memberi kasih hanya pada dirinya. Ia tidak boleh dikongsi sesiapa. Ia benar dan tidak salah. Namun kebenaran ini perlu dipadankan..
RM26.60 RM28.00
"ILMU KEHIDUPAN: Ringkas tapi Signifikan" Ditulis oleh lima orang penulis, dan terbahagi kepada tujuh bahagian: 1. Mereka yang Hampir 2. Usahawan Akhirat 3. Di Hujung Senja 4. Hadis dan Amalan 5. Allah Maha Esa 6. Hidup Itu Indah Sebuah b..
RM42.80 RM45.00
Ada banyak doa yang terkandung dalam buku ini. Doa-doa itu dapat digunakan sesiapa sahaja yang membacanya. Berdoa tidak semestinya dalam bahasa Arab, malah bukankah doa itu menjadi lebih bermakna apabila kita berdoa dalam bahasa yang kita fahami...
RM35.00 RM50.00
Haji dan umrah, ramai melihat ibadat ini sebagai anugerah Allah melalui jemputan istimewa. Ia merupakan suatu nikmat yang luar biasa. Secara hakikatnya, nikmat menunaikan umrah atau ziarah serta berada di Makkah dan Madinah tidak semestinya diikuti..
RM28.40 RM30.00
Based on 2 reviews.
Pakej Beli Buku & Wakaf ini bertujuan menggalakkan orang ramai menjadikan buku sebagai salah satu medium wakaf bagi manfaat umat. BukuOnline2u membantu anda untuk menjalankan proses wakaf buku ini. Anda beli buku dari BukuOnline2u dan kami aka..
RM100.00
Pakej Beli Buku & Wakaf ini bertujuan menggalakkan orang ramai menjadikan buku sebagai salah satu medium wakaf bagi manfaat umat. BukuOnline2u membantu anda untuk menjalankan proses wakaf buku ini. Anda beli buku dari BukuOnline2u dan kami aka..
RM200.00
Buku: PERCA Roza Roslan Keseluruhan kehidupan umpama cebisan perca dengan pelbagai corak dan warna. Ada warna ceria, gemilang, kabur, terang, muram dan pudar lagi hambar. Perca-perca ini kisah yang melekat di hati sanubari. Keseluruhan kehidup..
RM38.00 RM40.00
JUDUL: RUMAH KECIL DI JABAL UHUD PENULIS: ROZA ROSLAN KATEGORI: TARBIAH ROHANI ISBN: 978-983-097-461-3 KOD: GB0296 TEBAL: 568 ms HARGA: RM34.00/ RM36.00   SINOPSIS: Allah menjadikan..
RM32.30 RM34.00
Soal 2: "Wahai wanita yang seusia dengan ibuku, apakah rahsiamu sehingga begitu hebat memanggil pulang anak kesayanganmu?" Separuh berbisik si anak membuat kesimpulan usai berbicara "Itulah kehebatan doa ibuku." Soal 11 "Apalah yang ada p..
RM19.00 RM20.00
×
×
×
×
×
×
×