Categories

Roza Roslan

Roza Roslan

 

Roza Roslan atau nama sebenar beliau Raudzah Roslan adalah mantan pensyarah di Universiti Teknologi MARA dan Universiti Taibah, Madinah.

Beliau kini aktif menulis buku dan berkongsi di Facebook beliau -  Raudzah Roslan https://www.facebook.com/raudzah.roslan?fref=ts

Beliau dilahirkan pada 2 Januari 1967 di Jementah, Segamat, Johor. Beliau berkelulusan Diploma Perbankan UiTM Terengganu, BBA (Hons) Pengurusan Sumber Manusia UiTM Shah Alam dan seterusnya M.A Pentadbiran Bisnes di universiti yang sama.

Beliau juga adalah isteri kepada penulis bestseller Prof. Dr. Muhd Kamil Ibrahim yang menulis buku Travelog Haji: Mengubah Sempadan Iman dan Travelog Dakwah: Meniti Hari Esok. Kisah beliau banyak termuat di dalam karya suaminya yang banyak menceritakan pengorbanan dan sokongan beliau dalam menjalani hidup beragama. 

Display: List / Grid
Show:
Sort By:
#Take5 @ Roza Roslan
Judul: #Take 5 @ Roza Roslan Penulis: Roza Roslan Koleksi mutiara kata yang lahir dari dalam hati dan jiwa seorang wanita yang sering bermain dengan pelbagai rasa. Bahasa yang sangat halus, lembut tapi cukup BERBEKAS buat mereka yang mahu berubah ke ..
RM15.00 RM14.30
Amirul Budak Sudan
Harapan tinggi mama dan ayah mahu si anak menjadi Syeikh bahasa Arab. Dalam erti kata mudah, ‘pakar bahasa Arab’.    Maka, pada usia sangat muda (belasan tahun), berkelanalah si anak nun jauh ke benua Afrika untuk men..
RM35.00 RM33.30
Aroma Antara Benua
Buku ini bukan hanya untuk wanita. Bacalah wahai kaum lelaki untuk menyelami rasa halus hati seorang wanita. Mungkin beliau orang yang paling hampir dalam hidup kita! – Prof. Dr. Saadiah Mohamad. Buku ini bercerita tentang hati. Ia..
RM48.00 RM45.60
Di Sebalik Niqab
JUDUL: DI SEBALIK NIQAB PENULIS: ROZA ROSLAN SINOPSIS Mengandungi 30 bab. Mengenai kisah penulis semasa berada di Turki dan beberapa negara Timur Tengah. Bagaimana penulis melihat dan memerhati serta menyingkap kisah tersirat masyaraka..
RM38.00 RM36.10
Di Sebalik Tembok Yahudi: Ada Damai Di Al-Aqsa
DI SEBALIK TEMBOK YAHUDI: Ada Damai di al-Aqsa. Bukan ziarah biasa-biasa, tetapi ia merupakan ziarah berlandaskan ibadah semata-mata kerana Allah.   Sebuah travelog. Penulis menyingkap senario semasa di bumi Palestin. Di sebalik penin..
RM30.00 RM28.50
Nota Dari Madinah
Haji dan umrah, ramai melihat ibadat ini sebagai anugerah Allah melalui jemputan istimewa. Ia merupakan suatu nikmat yang luar biasa. Secara hakikatnya, nikmat menunaikan umrah atau ziarah serta berada di Makkah dan Madinah tidak semestinya diikuti..
RM30.00 RM28.40
Pakej Wakaf Buku - 1
Pakej Beli Buku & Wakaf ini bertujuan menggalakkan orang ramai menjadikan buku sebagai salah satu medium wakaf bagi manfaat umat. BukuOnline2u membantu anda untuk menjalankan proses wakaf buku ini. Anda beli buku dari BukuOnline2u dan kami aka..
RM100.00
Based on 2 reviews.
Pakej Wakaf Buku - 2
Pakej Beli Buku & Wakaf ini bertujuan menggalakkan orang ramai menjadikan buku sebagai salah satu medium wakaf bagi manfaat umat. BukuOnline2u membantu anda untuk menjalankan proses wakaf buku ini. Anda beli buku dari BukuOnline2u dan kami aka..
RM200.00
Perca
Buku: PERCA Roza Roslan Keseluruhan kehidupan umpama cebisan perca dengan pelbagai corak dan warna. Ada warna ceria, gemilang, kabur, terang, muram dan pudar lagi hambar. Perca-perca ini kisah yang melekat di hati sanubari. Keseluruhan kehidup..
RM40.00 RM38.00
Raikan Cinta
Judul: Selamat Pengantin Baharu: Raikan Cinta – Pesanan Buat Semua Penulis: Roza Roslan & Muhd Kamil Ibrahim ISBN: 978-983-097-678-5 Tebal: 120 ms     SINOPSIS   Selamat Pengantin Baharu: RA..
RM15.00 RM14.30
Rumah Kecil Di Jabal Uhud
JUDUL: RUMAH KECIL DI JABAL UHUD PENULIS: ROZA ROSLAN KATEGORI: TARBIAH ROHANI ISBN: 978-983-097-461-3 KOD: GB0296 TEBAL: 568 ms HARGA: RM34.00/ RM36.00   SINOPSIS: Allah menjadikan..
RM34.00 RM32.30
Dibina oleh KedaiOnlinez.com
BukuOnline2u.Com © 2019