Welcome visitor you can login or create an account.

Bisnes

Display: List Grid
Show:
Sort By:
"Ustaz, saya masih gagal membeli kebahagiaan", kata Tuan Haji, dengan mata yang tampak berkaca-kaca. Beliau menyambung, "Saya punya lima orang, tetapi kami sudah enam tahun tidak cukup 'korum' beraya..."   Sa..
RM43.60 RM45.90
Pengarang : Azad Abdullah Tebal : 168 Memandangkan internet menjadi satu keperluan global dewasa ini, buku ini bakal menjadi pilihan alternatif kepada buku ilmiah yang sedia ada di pasaran. Buku ini amat sesuai bagi pembaca yang baru menceb..
RM14.30 RM15.00
“Bakal jutawan hartanah… Jika ada RM50,000, mereka beli kedai. Jika ada RM5,000 mereka beli rumah. Jika Cuma ada RM50, mereka beli buku.” – ROHANIAH NOOR “Orang hebat suka pegang dan baca buku perlaburan hartanah. Andalah tu… =).” – ROHANIAH NOOR “..
RM27.60 RM29.00
Penulis: Ann Wan Seng Bagi kebanyakan orang Melayu, Islam dianggap sebagai milik dan hak ekslusif mereka. Walaupun kita acapkali mendengar ramai yang mengatakan bahawa Islam adalah agama yang bersifat sejagat tetapi pada hakikatnya ia tidak b..
RM14.30 RM15.00
Rafie Ramli & Felinna Nadea Ed Fatah Betul orang kaya paling lama dihisab nanti, tapi jika setiap yang dihisab itu adalah pahala belaka tak ke berbaloi menunggu lama? Guna harta buat kebajikan, gunakan harta buat kebaikan. ..
RM26.60 RM28.00
CHINA bukan sahaja terkenal dengan Tembok Besarnya, tetapi juga merupakan negara ekonomi terbesar di dunia hinggakan ada yang menggelarnya sebagai ‘kilang atau syurga dunia’. Lambakan barangan di seluruh dunia yang menggunakan tag ‘MADE IN CHINA’ mem..
RM13.30 RM14.00
Setiap kali menghadiri majlis mahupun majlis-majlis korporat, tidak sah sekiranya pengunjung tidak dibekalkan degan dorrgift. Doorgift yang suatu ketika dahulu pemberian yang tidak wajib dan terhad kepada majlis perkahwinan sahaja, kini lebih meluas ..
RM9.90
Ramai orang yang berhasrat untuk menceburi bidang bisnes, namun hasrat itu terhenti apabila memikirkan tentang modal. Benarkah kita tidak boleh berbisnes sekiranya tiada modal dalam tangan? Jawapannya sudah tentu salah! Kita sebenarnya mampu menjana ..
RM9.90
Media sosial seperti Facebook (FB) dan Instagram kini bukan lagi sekadar medan berkongsi pendapat, video-video viral, serta gambar semata-mata, tetapi boleh dijadikan sebagai lubuk pendapatan. Sekiranya kena pada caranya, FB dan Instagram mempu membe..
RM9.90
Adakah jiwa dan pemikiran kita sering mengeluh dek kerana merasakan diri kita belum benar-benar bagus dalam apa juga perkara yang dilakukan? Persoalan ini bakal terjawab menerusi empat bahagian dalam buku First Things First ini: 1) Jam dan Kompas ..
RM27.60 RM29.00
Sebelum bergelar artis, jangan harap beliau untuk menaiki pentas. Namun kekuatan dalaman telah membunuh ketakutan yang membumi di dalam dirinya selama ini. Dari mana kekuatan yang diperolehi Fizo Omar? Pengalaman perjalanan hidupnya mengajar terlalu ..
RM31.40 RM33.00
Formula Luas Rezeki ini diterbitkan khusus buat mereka yang mahu keluar daripada kesempitan hidup. Disediakan ‘ramuan’ khusus sebagai praktikal untuk MENJEMPUT REZEKI dan MELUASKANNYA dengan KAEDAH PALING MUDAH, RINGKAS DAN BERKESAN. ..
RM20.90 RM22.00
Formula yang dikongsikan dalam buku ini bukanlah teknik atau formula terkini Facebook Ads yang dibuat oleh Sifufbads. Ia adalah formula yang ramai orang sudah tahu, tapi jarang dipraktikkan. Ramai orang belum sedar, untuk memajukan sesuatu perniag..
RM37.90 RM39.90
Sinopsis   Buku ini menceritkan tentang bagaimana menjadi juru foto yang beribadah kepada Allah s.w.t. Kebiasaannya masyarakat hanya tahu juru foto hanya mengambil semata-mata sekeping gambar. Namun, buku ini merungkai bagaimana seke..
RM16.20 RM17.00
oleh M. Harith Mahmud Cabaran dalam kehidupan pada abad globalisasi amat mencemaskan. Nilai-nilai kehidupan sudah menjadi kabur dari segi batasan antara baik dan buruk. Terlalu banyak suara-suara menawan yang mengelirukan cuba memujuk umat Is..
RM13.30 RM14.00
Tip & Motivasi Beli Rumah Untuk Orang Muda   Benarkah kita tidak mampu membeli rumah? Sebenarnya, kita takut nak beli rumah bukan sebab tidak mampu, tetapi kita tidak tahu caranya. Apabila ada ilmu, keyakinan akan datang kemudian...
RM28.50 RM30.00
" Ini bukan sekadar buku, ini adalah legasi kekayaan dan kejayaan. " Buku ini ditulis bukan sahaja untuk membantu anda mencapai kekayaan dan kejayaan yang diimpikan. Ia mengandungi jalan cerita daripada individu yang berbeza. Setiap individu yang ..
RM23.80 RM25.00
" Rahsia kekayaan dan kejayaan yang tersembunyi, kini dibongkarkan dalam buku ini. " Buku Inspirasi Kaya & Berjaya ini adalah buku lanjutan daripada edisi pertama. Kali ini, perbezaan ketara adalah kandungannya. Ia lebih tajam dan menjurus kep..
RM23.80 RM25.00
Life Is Too Short. Oleh itu, bebaskan diri anda daripada fenomena ‘Kaya Hutang’ sambil menjana pendapatan mencecah ribuan ringgit! Pelaksanaan ilmu pengurusan hutang ini amat penting lebih-lebih lagi dalam suasana ekonomi serta kewangan yang kian ..
RM13.30 RM14.00
Yang kuidamkan Kaya Dunia dengan pelaburan hartanah dan Kaya Akhirat dengan amalan agama "Nabi Muhammad SAW hebat kerana baginda fikir umat, kita akan HEBAT bila kita mula fikir masyarakat, kerana itu marilah kita saling PEDULI" SALING PEDUL..
RM23.80 RM25.00
Buku ini menggariskan sebab-sebab yang menghalang anda dari mencapai kejayaan dan tip-tip serta formula-formula yang dapat membantu membangkitkan semangat anda yang selama ini asyik gagal sahaja. Fikirkan apa matlamat hidup anda? Adakah anda sudah cu..
RM33.30 RM35.00
Sinopsis Setiap hari kita menggunakan wang untuk jual beli produk ataupun membayar perkhidmatan. Namun bagaimana pengurusan tersebut dijalankan, itulah yang perlu dititikberatkan. Kewajipan kita dengan memastikan sumber rezeki, cara pengur..
RM16.15 RM17.00
Teknik & Strategi Berkesan Tarik Pelanggan Berpotensi Menerusi Facebook 1 Billion pengguna sedang menanti saudara. Ya, saudara yang sedang membaca buku ini. Ada sebab Allah pertemukan kita dalam buku yang menceritakan strategi-strategi pemasar..
RM23.80 RM25.00
Pemasaran suatu trauma bagi majoriti usahawan di seluruh dunia. Buku Kuasai Pemasaran, Rahsia Menarik Pelanggan ini bakal membantu anda menyelesaikan masalah dan cabaran berikut:   Cara untuk menarik lebih ramai pelanggan tanpa ko..
RM28.40 RM29.90
Dunia digital sudah menjadi sebahagian daripada kehidupan kita hari ini. Penggunaan media sosial, contohnya sudah menjadi ‘alat’ komunikasi utama bagi berkongsi informasi kehidupan kita kepada rakan-rakan dan saudara mara. Selain sebagai ‘alat kom..
RM28.40 RM29.90
Menjadi kaya dan berjaya serta hidup diberkati menjadi impian hampir semua orang yang terlibat dalam dunia perniagaan khasnya dan dalam bidang kerjaya masing-masing amnya. Segelintir individu merasakan mereka sudah tahu dan faham jalan untuk merai..
RM37.00 RM39.00
Penulis: Dr. KH. Mukhlis Aliyudin, M.Ag. & Drs. H. Enjang AS, M. Ag., Msi. Di sebuah ruangan, seseorang berkata dengan lirihnya."Ya, Allah. Saya tidak akan bosan-bosannya meminta kepada-Mu. Semoga Engkau pun tidak bosan dengan doaku ini." "..
RM24.60 RM25.90
Memulakan Bisnes Sendiri adalah sebuah naskah yang cukup lama bertahan di pasaran. Dalam edisi terbaru, buku ini telah diolah 100% ke bentuk infografik dan berwarna. Buku ini ditulis bagi saudara yang baru hendak mencari peluang memulakan ..
RM38.00 RM40.00
Di dalam buku ini, penulis berkongsi langkah demi langkah berdasarkan pengalam beliau sendiri dalam perniagaan serta membina ramai usahawan bagaimana untuk memulakan perniagaan dari kosong tanpa modal hingga mampu mencecah tahap jualan jutaan ringgit..
RM43.60 RM45.90
TAJUK: Mudahnya Mendapat Rezeki NAMA PENULIS: Mukhlas Asy-Syarkani HARGA: Rm20.00 JENIS: Buku Agama Berat: 292 g Kebanyakan orang menganggap rezeki itu hanya dalam bentuk harta benda. Rezeki biasanya difahami dalam bentuk wang ring..
RM19.00 RM20.00
×
×
×
×
×
×
×