Welcome visitor you can login or create an account.

Cinta

Display: List Grid
Show:
Sort By:
Tiada apa apa yang istimewa dengan kumpulan cerpen Inche Gabbana ini. Ia hanyalah sebuah buku yang mengumpulkan cerita-cerita pendek nukilan Inche Gabbana. Err. Obviously kot? Cerita-cerita pendek dengan pelbagai tema - kehidupan, agama, k..
RM28.50 RM30.00
Buku ini menyenaraikan 120 panduan berumah tangga berbentuk soal jawab sebagai pengetahuan dan panduan pembaca sama ada yang belum berumah tangga atau telah berumah tangga. Malah juga untuk yang telah bercerai dan ingin berumah tangga semula. ..
RM19.00 RM20.00
Buku ALLAH KAN ADA! dikarang oleh empunya nama pena The Bingkisan Hati adalah sebuah buku motivasi yang mengumpulkan pesanan-pesanan selain coretan dan nukilan di dalamnya.    Buku ini juga disisipkan den..
RM17.10 RM18.00
Penulis: Wan Ji Wan Hussin & Saifulamri M. Hussain Berat: 290 gram Jumlah Muka Surat: 262 Harga: RM17.00 Sesungguhnya Rasulullah SAW adalah uswatun hasanah, teladan paling baik bagi kaum lelaki dalam mempergauli isteri-isterinya ..
RM16.15 RM17.00
Tanpa sedar, sudah terlalu kerap kita berbuat sesuatu tanpa berfikir. Kita cenderung mengikut trend massa, bahkan terlalu cepat mengikut kebiasaan yang orang lain lakukan. Sedangkan, belum tentu hujung pangkal atau benar salahnya. Namun, tidak unt..
RM23.80 RM25.00
Buku ini bukan hanya untuk wanita. Bacalah wahai kaum lelaki untuk menyelami rasa halus hati seorang wanita. Mungkin beliau orang yang paling hampir dalam hidup kita! – Prof. Dr. Saadiah Mohamad. Buku ini bercerita tentang hati. Ia..
RM45.60 RM48.00
Fahri, yang kini tinggal di Edinburgh dan bahkan menjadi pendidik di University of Edinburgh, terpaksa menjalani kehidupan sehari-harinya sendirian. Bersama dengan Paman Hulusi, pembantu rumah tangganya yang berdarah Turki, ia meneruskan..
RM34.10 RM35.90
Karya ringkas ini menjelaskan serba sedikit terapi untuk pasangan yang belum dikurniakan zuriat. Jangan berputus asa daripada rahmat Allah, pasti ada jalan dan ketentuan yang terbaik untuk kita. Redakan hatimu, tenangkan jiwamu, hapuskan air matamu. ..
RM8.00
Islam mensyariatkan perkahwinan dan menetapkan peraturan yang sempurna berdasarkan prinsip yang kukuh dan menjamin kestabilan masyarakat, kebahagiaan keluarga, tersebarnya kebaikan, pemeliharaan budi pekerti dan mengekalkan generasi manusia. Antar..
RM19.00 RM20.00
“Hidup ini perlu kuat, kawan! Sebesar apa pun ujian, harus percaya Tuhan ada dan tidak pernah tinggalkan kita!”   Buku Bangkit: Pujuklah Hati 4 ini padat dengan kisah-kisah harian yang berlaku di sekeliling kita. Kadang ka..
RM19.00 RM0.00
Rasulullah adalah pasangan yang paling bahagia. Banyak hadis yang menceritakan berkaitan dengan kebahagiaan atau romantisnya Rasulullah. Tetapi dalam kalangan orientalis dan penulis Barat sedaya upaya mengaburkan kesucian kehidupan Rasulullah melalui..
RM14.30 RM15.00
Pages : 144 "Munafik" dah masuk panggung. Sekarang "Bukan Mujahid Plastik" pulak masuk pasaran! Oh, ya! Orang ingat dakwah ni seronok takat cipiki cipika, lompat tikus, makan makan kat taman dan berguling bersama arnab gebu gebu, tanpa pernah t..
RM24.70 RM26.00
Cerpen Sentap Penerbit : Tarbiah Sentap Penulis : Ahmad Shukery Azizan Untuk siapa buku ini ditulis? 1.Untuk mereka yang rasa bahawa cintanya pada pasangan sebelum nikahnya adalah cinta yang tulus suci murni kerana Allah dan kekal sa..
RM16.30 RM25.00
Kenapa pilih murka Allah bila Dia dah hadiahkan sayang? ..
RM15.20 RM16.00
Penulis : Areef & Zahirah Pages : 104  Buku Cinta Halal adalah hasil tulisan @zhrhs dan zaujnya, buku ini bukanlah buku cerita cinta. Jauh sama sekali. Tapi buku ini sesuai untuk mereka yang masih kabur tentang pernikahan yang Allah re..
RM23.80 RM25.00
Buku ini adalah sebuah novel 2 dalam 1, iaitu Cinta High Class & Cintaku Kerana Agamamu. Buku ini sebuah buku yang Best Seller pada tahun 2012 & 2013, sehingga tajuknya sering dijadikan pilihan untuk forum remasa di IPT hingga kini. N..
RM28.50 RM30.00
“Akhirnya, yang condong tetap condong patuh aturan Tuhan dan yang sombong tetap sombong mati menghadap Tuhan.” (Condongnya Pisa)   Menelusuri setiap bait yang dicipta dari kembara dua penulis ini, membawakita singgahmenikmati keindah..
RM14.30 RM15.00
Cerita yang diadaptasi daripada kisah benar. Buku ini mengisahkan fasa kejatuhan yang membangkitkan diri Nur Wardani yang telah kehilangan cinta sejatinya, Muhammad Hafiz. Wardani sedar bahawa suatu pengharapan itu perlu diletakkan pada Tuhan, buk..
RM18.00 RM19.00
DIAKAH JODOHKU? Rohamiah Muda Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri... bait lagu yang biasa kita dengar. Ya itulah gambaran yang sebenar mengenai suami isteri.  Namun, dalam masalah rumah tangga, bukan silap..
RM19.00 RM0.00
DOKTOR HATI: SIRI KOMPILASI DARI LAMAN HATI   Penulis : Dr Hj Mohd Hizul Azri Penerbit : Synergy Media  Doktor Hati ini buku tentang apa?  Ia adalah kompilasi artikel dan rubrik Dr Hj. Mohd Hizul Azri dalam siri #Majalah..
RM21.90 RM23.00
Sabarlah, kadangkala takdir kita hanya bertemu dan kenal tapi bukan berjodoh.   ISI KANDUNGAN Pasangan sempurna Hebatnya al-Quran Cinta untuk siapa? Impian Tiada yang sempurna Be yourself Bangkitlah demi hidupmu Memberi kerana ap..
RM19.00 RM20.00
SINOPSIS “Macam mana seorang muslim boleh ingat seluruh Al-Quran? Saya tak pernah jumpa seorang Kristian pun yang boleh ingat seluruh kandungan bible.” “Oh, sebab Al-Quran tu sesuai untuk semua, walau berlainan bahasa dan budaya. Kandungannya tak p..
RM23.80 RM25.00
TAJUK: Head With Serban 2 PENULIS: Najmi Nawawi ISBN: 978-967-13700-8-7   KITA AKHIRI HUBUNGAN COUPLE KITA DENGAN TASBIH KAFFARAH DAN SURAH AL-ASR   ISI KANDUNGAN INTRO MINDA DAIE IKANOLOGY UNIVERSITI TARBIAH ..
RM19.00 RM20.00
Hidup ini perjalanan yang akhirnya bukan pada mati. Buku ini baris-baris tulisan pada kamu, Tapi setiap baris-baris ini ibarat garis-garis luka torehan pada lengan dan peha aku. Buku ini sekadar buku pada kamu. Tapi buku ini dipenuhi r..
RM26.60 RM28.00
Brand: Alaf 21
  Dengan Hijab Sang Pencinta ini, maka terjawablah pengakhiran kisah hidup di antara Laksamana Sunan (Saifudin) dan Haryani yang berlainan zaman. Pengakhiran yang agak menyedihkan tetapi tidak mengecewakan! Itu sudah semestinya bagi keban..
RM18.90 RM19.90
Aku rasa aku mahu nikah, tetapi mana dulu perlu dibuat? Cari calon dulu baru rancang persediaan untuk nikah, atau buat persediaan dulu baru cari calon? Ayah aku kata, “ Kalau nak nikah, ada calon atau tak ada, sediakan duit RM 20 ribu.&rdquo..
RM23.80 RM25.00
Semasa bujang, RM 5 sudah cukup. Setelah nikah, mana cukup untuk dua orang. Pernikahan maksudnya, kita kena buat RM 5 jadi cukup untuk 2 orang. Kalau ada duit 10 juta pun, kalau cara fikir dan perangai tak ubah, makan seorang pun tak cukup. Tahun-..
RM23.80 RM25.00
Bumi Syria adalah saksi abadi perjuangan para nabi Allah pada masa lalu. Bumi ini menjadi tempat titisan air mata para Nabi Allah yang diusir oleh kaum mereka. Bumi ini menjadi tempat hijrah (menyelamatkan diri) yang paling aman bagi para nabi. Be..
RM15.20 RM16.00
Buku Ikhwah Pakai Jeans: Kerana Akhirnya Ikhwah Itu Seorang Lelaki atau nama singkatannya, IPJ, merupakan himpunan tulisan terpilih Inche gabbana menerusi blognya yang popular, Angel Pakai Gucci. Asal pembukuan tulisan-tulisan Inche gabbana ini ad..
RM16.30 RM25.00
#sentapsampaipatah Himpunan kisah lucu dan ringkas mengenai seorang pemuda sengal, nakal dan licik bernama Daim, yang mencari bakal isteri. Daim, bukan coklat. Bukan juga ahli korporat. Daim cuma pemuda biasa. Dia sengal. Dia nakal. Tapi, dia b..
RM19.00 RM20.00
×
×
×
×
×
×
×