Categories
CARA PEMBELIAN

1. Buat belian terus menerusi Shopping Cart ATAU

2. Buat belian menerusi borang tempahan alternatif di bawah ATAU

3. E-Mail order terus ke bukuonline2u@gmail.com ATAU

4. WhatsApp order terus ke +6019-5706879

CARA PEMBAYARAN

- Maybank / CIMB / Bank Islam / Bank Simpanan Nasional / Paypal / Kad Kredit

PENGHANTARAN

Penghantaran adalah  PERCUMA  untuk pembelian bernilai RM 250.00 ke atas (Semenanjung Malaysia sahaja)

Inspirasi Khutbah Rasulullah

Inspirasi Khutbah Rasulullah
Product Code: IIM002
Availability: In Stock
Price: RM29.00 RM27.60
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Inspirasi Khutbah Rasulullah

  Alangkah bertuahnya generasi sahabat yang berpeluang bertentang mata dengan baginda, menghadam setiap nasihat yang keluar daripada bibir mulia Rasulullah SAW. Bersama Baginda, segala pertelingkahan dan perbezaab pendapat dapat diselesaikan, sehingga Masyarakat islam hidup dengan aman dan harmoni.

Malangnya, dalam masyarakat muslim kini, kekhilafan dalam kalangan ilmuwan islam yang diharapkan memimpin umat, sebaliknya menyemarakkan lagi api permusuhan sesama mereka. Akhirnya tinggallah masyarakat muslim larut dalam kekeliruan dan percanggahan yang tidak berkesudahan. Pelbagai pandangan dan ulasan tokoh-tokoh agama dan politik, hanya menambahkan lagi kekusutan masyarakat, yang akhirnya menjauhkan diri daripada islam.

Justeru, sudah masanya kita kembali semula kepada pandangan dan nasihat Rasulullah SAW yang merangkumi pelbagai aspek kehidupan. Memahami khutbah-khutbah Rasulullah SAW dalam konteks dunia moden adalah sangat penting bagi mengembalikan kepercayaan dan kebergantungan masyarakat kepada Rasulullah SAW dan mematuhi panduan yang diberikan. Selain perbahasan hadis dalam kerangka dunia kini, buku ini juga ditampilkan dalam susun atur yang moden, berwarna dan mesra pembaca. Gambar fotografi,graf,gambar rajah dan malah ilustrasi dimuatkan dalam buku ini bagi mengindahkan lagi penampilannya agar pembaca dapat memahami khutbah-khutbah RAsulullah ini dengan mudan dan teruja meneladaninya.

 

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:Dibina oleh KedaiOnlinez.com
BukuOnline2u.Com © 2019