Welcome visitor you can login or create an account.

Perancangan Kewangan

 
Display: List Grid
Show:
Sort By:
“Melentur buluh biarlah dari rebungnya” Seperti yang sering dicanang oleh Robert sendiri, ilmu pengetahuan tentang kewangan tidak diajar di sekolah, sedangkan ia perkara asas yang seharusnya didedahkan kepada anak-anak dari awal usia. Namun, mampu..
RM11.30 RM11.90
Akad jual beli adalah akad yang penting dan sering digunakan oleh setiap lapisan masyarakat. Maka, usaha mengupas hikmah-hikmah di sebalik akad jual beli adalah satu usaha yang penting dan perlu diberi perhatian. Kajian ini tidak hanya terbatas kep..
RM93.10 RM98.00
Tip & Motivasi Beli Rumah Untuk Orang Muda   Benarkah kita tidak mampu membeli rumah? Sebenarnya, kita takut nak beli rumah bukan sebab tidak mampu, tetapi kita tidak tahu caranya. Apabila ada ilmu, keyakinan akan datang kemudian...
RM28.50 RM30.00
Kenaikan harga barang dan perkhidmatan pada hari ini kian menghimpit keupayaan berbelanja pada rakyat Malaysia, khususnya golongan miskin dan kelas menengah. Hal ini ditambah lagi dengan taraf pendapatan yang terbatas dan tidak selari dengan kenaikan..
RM28.50 RM30.00
Life Is Too Short. Oleh itu, bebaskan diri anda daripada fenomena ‘Kaya Hutang’ sambil menjana pendapatan mencecah ribuan ringgit! Pelaksanaan ilmu pengurusan hutang ini amat penting lebih-lebih lagi dalam suasana ekonomi serta kewangan yang kian ..
RM13.30 RM14.00
Topik Menarik dalam buku ini Langkah praktikal mengejar kebebasan kewangan Langkah berkesan meminta hutang Strategi kewangan Nabi Yusuf AS Ciri-ciri Mukmin yang kaya Kaya harta VS Kaya akhlak   Bekerja kerana Bos VS Bekerja ..
RM17.10 RM18.00
  TAJUK: Kaya dan Bahagia dengan Syukur NAMA PENULIS: Ahmad Hadi Yasin HARGA: Rm18.00 JENIS: Buku Motivasi   SINOPSIS: Buku ini mengupas tentang kewajipan manusia untuk bersyukur atas segala kurniaan Allah SWT. Ap..
RM17.10 RM18.00
Yang kuidamkan Kaya Dunia dengan pelaburan hartanah dan Kaya Akhirat dengan amalan agama "Nabi Muhammad SAW hebat kerana baginda fikir umat, kita akan HEBAT bila kita mula fikir masyarakat, kerana itu marilah kita saling PEDULI" SALING PEDUL..
RM23.80 RM25.00
Sinopsis Setiap hari kita menggunakan wang untuk jual beli produk ataupun membayar perkhidmatan. Namun bagaimana pengurusan tersebut dijalankan, itulah yang perlu dititikberatkan. Kewajipan kita dengan memastikan sumber rezeki, cara pengur..
RM16.15 RM17.00
Menjadi kaya dan berjaya serta hidup diberkati menjadi impian hampir semua orang yang terlibat dalam dunia perniagaan khasnya dan dalam bidang kerjaya masing-masing amnya. Segelintir individu merasakan mereka sudah tahu dan faham jalan untuk merai..
RM37.00 RM39.00
Apakah rezeki itu? Rezeki ialah apa yang mendatangkan faedah dengannya. Maka yang anda makan ialah rezeki, yang anda minum adalah rezeki, sifat-sifat ciptaan dari kesabaran, kebijaksanaan, keberanian dan sebagainya adalah rezeki dan tiap-tiap sesuatu..
RM23.80 RM25.00
Buku ini ditulis bagi berkongsi idea-idea tentang kewangan untuk mahasiswa agar golongan ini mampu untuk survive dalam kehidupan yang penuh dengan cabaran. Selain itu, turut mendorong mereka untuk terus berusaha mengumpul wang dan meningkatkan pendap..
RM10.00
Manisnya Kurma Ini   Manisnya Kurma Ini adalah buku yang menceritakan tentang pengalaman hidup seorang guru, pensyarah, pelajar-pelajar dan insan-insan yang bergelar suami dan isteri. Setiap manusia inginkan kejayaan dan kebahagiaan d..
RM19.00 RM20.00
TAJUK: Mudahnya Mendapat Rezeki NAMA PENULIS: Mukhlas Asy-Syarkani HARGA: Rm20.00 JENIS: Buku Agama Berat: 292 g Kebanyakan orang menganggap rezeki itu hanya dalam bentuk harta benda. Rezeki biasanya difahami dalam bentuk wang ring..
RM19.00 RM20.00
Based on 2 reviews.
Mudahnya Menjemput Rezeki Pengarang: Fathuri Salehuddin Tebal: 184 Harga: RM18   Tahukah anda untuk mendapat rezeki sememangnya sangat mudah apabila kena caranya? Malah sumber datangnya tidak disangka-sangka. Mudahnya menjemput re..
RM17.10 RM18.00
Melalui buku Nota Jutawan Siri Keempat iaitu Nota Perniagaan Online, saya telah kumpulkan tips, strategi dan teknik khusus untuk usahawan serta bakal usahawan yang berminat berkecimpung dalam bidang perniagaan internet Mengapakah buku ini mesti di..
RM17.10 RM18.00
Based on 2 reviews.
Pakej Beli Buku & Wakaf ini bertujuan menggalakkan orang ramai menjadikan buku sebagai salah satu medium wakaf bagi manfaat umat. BukuOnline2u membantu anda untuk menjalankan proses wakaf buku ini. Anda beli buku dari BukuOnline2u dan kami aka..
RM100.00
Pakej Beli Buku & Wakaf ini bertujuan menggalakkan orang ramai menjadikan buku sebagai salah satu medium wakaf bagi manfaat umat. BukuOnline2u membantu anda untuk menjalankan proses wakaf buku ini. Anda beli buku dari BukuOnline2u dan kami aka..
RM200.00
Penulis : Ustaz Zaharuddin Abd. Rahman Semakin banyak pihak mula menunjukkan minat yang tinggi untuk mempelajari bidang kewangan dan perbankan Islam sama ada daripada kalangan para ulama, peguam, ahli akademik, usahawan korporat, orang awam d..
RM19.00 RM20.00
  Manusia bijak tidak akan pernah gagal merancang,walaupun perancangan mereka itu belum tentu berjaya. Begitu juga dalam aspek perhubungan.Bukan mudah mahu merancang perkahwinan yangpenuh bahagia, sekiranya tidak dimulakan sejak dari awal ..
RM22.50 RM25.00
Rich Dad Poor Dad adalah buku kewangan terbaik yang sudah berjaya mengubah hidup jutaan pembaca di seluruh dunia. Buku ini mengubah perspektif kita kepada wang dan mengeluarkan kita daripada kitaran sia-sia Rat Race. Bangun pagi, balik petang, dapat ..
RM19.90 RM21.00
Pernahkah kita tertanya-tanya... Mengapa sesetengah pelabur mampu menjana pendapatan lumayan dengan risiko yang sedikit sementelah pelabur-pelabur lain hanya mampu balik modal sahaja?   Mengapa terdapat individu yang kerap bertukar-tukar pr..
RM23.80 RM25.00
Kita semua sedang melalui fasa kemelut ekonomi yang boleh dikatakan sebagai kritikal. Masalah ini bukan sahaja melanda golongan biasa, malah golongan usahawan dan juga korporat turut terkesan. Selain berkongsi pandangan beliau tentang landskap ekono..
RM20.90 RM22.00
Buku ini bermanfaat kepada pembaca, sama ada pembaca mempunyai sedikit wang ataupun banyak wang bagi melabur, sama ada pembaca mempunyai pengetahuan yang sedikit ataupun pengetahuan yang banyak berkenaan pelaburan. Buku ini adalah berkenaan satu..
RM31.40 RM33.00
Perancangan kewangan hayat saban hari menjadi semakin kritikal demi menangani cabaran-cabaran kewangan yang terus memberikan tekanan kepada kehidupan seharian kita. Buku ini penuh dengan persoalan kewangan harian diikuti dengan resolusi kewangan yang..
RM11.40 RM12.00
Janji-janji manis itu sudah lama berlaku. Janganlah kita terkena lagi. Yang sedihnya, dalam buku ini terbukti jerat memang tak pernah lupakan pelanduk. Tetapi pelanduk pulak yang asyik lupa siapa jerat.   ISI KANDUNGAN   ..
RM14.30 RM15.00
Ilmu kewangan yang tidak akan di ajar di sekolah Harga sebuah ilmu begitu mahal sehinggakan ilmu itu langsung tidak diajar di mana­mana. Begitu jugalah halnya dengan Ilmu Kewangan. Menerusi buku Unfair Advantage ini, Kiyosaki mencabar kita s..
RM28.50 RM30.00
Buku “Wang Emas” berbeza dari buku-buku lain yang ada dipasaran. Hampir kesemua buku-buku emas dipasaran bercakap tentang “beli harga rendah jual harga tinggi”, tetapi buku Wang Emas memberikan penekanan manfaat simpanan em..
RM23.80 RM25.00
Who Moved My Cheese? Edisi Bahasa Melayu, PTS  Kisah yang ditulis untuk semua peringkat umur ini dapat dibaca dalam masa kurang daripada satu jam. Namun, keunikan wawasan yang terdapat pada kisah ini kekal sepanjang hayat. Who Moved ..
RM28.40 RM29.90
Saya sering bertanya kepada guru saya, "Mengapa cikgu tidak mengajar saya perihal kewangan?" Mereka tidak pernah menjawab soalan mudah saya itu.  Benarkah krisis kewangan yang berlaku pada hari ini disebabkan oleh krisis pendidikan...atau..
RM37.00 RM39.00
×
×
×
×
×
×
×