Welcome visitor you can login or create an account.

Politik

Display: List Grid
Show:
Sort By:
Isi Kandungan Buku: 1. Latar Belakang 2. Era Kepimpinan Ulama PAS 3. Penyertaan Dalam Pilihanraya: Kalah dan Menang Bukan Alasan 4. Politik Antarabangsa 5. Abdul Hadi dan Kontroversi Ciptaan UMNO 6. Pemikiran Tuan Guru Haji Abdul Ha..
RM28.50 RM30.00
  ROHINGYA, barangkali tidak keterlaluan jika ia dianggap sebagai kaum yang paling malang dan dilupakan di planet ini. Berasal dari Myanmar, hidup secara diaspora selepas lari akibat ditindas dan diseksa oleh tentera yang memerintah. &nbs..
RM23.80 RM25.00
“Selalu sangat aku dengar frasa ‘aku pergi ke barat, aku melihat Islam’. Bagi aku, orang yang cakap ni memang tak pernah faham betul-betul,Islam tu apa. Aku dulu macam tu juga. Tapi makin lama aku duduk sini, makin banyak perkara..
RM12.00 RM20.00
Rasulullah memuji non Muslim termasuk memuji Khalid bin al-Walid ketika beliau masih belum Islam. Mengapa baginda memuji Khalid? Pujian itu dibuat atas asas apa? Bukankah Khalid pernah menjadi punca 'ketewasan' tentera Islam dalam peperangan Uhud?..
RM19.00 RM20.00
Politik Lobotomi Politik Kita   Penulis: Mantot ..
RM19.00 RM20.00
Lelaki sehebat itu. Orang segah itu.  Bagaimana mahu memenuhi semua harapan yang ada? Bagaimana mahu memastikan kekaguman ini bukanlah pendewa-dewaan, sehingga mengecewakan dia yang sudah pergi? Kisah ini akan melibatkan pelbagai orang dal..
RM23.80 RM25.00
Merupakan koleksi ungkapan menyengat, bersemangat dan menarik dari segala ucapan, temu bual, dan penulisan YAB Tun Dr. Mahathir Mohamad.   Ia adalah himpunan pesanan, pengajaran, dan peringatan tentang demokrasi, tentang perpaduan, tentang..
RM23.80 RM25.00
EKSTREMIS DUA KUTUB “Aku nampak sekarang ada dua kutub kefahaman ekstremis yang sedang melanda umat ini. Kutub itu adalah kutub teroris dan juga kutub liberal. Kedua-dua kutub fahaman ini telah membawa imej yang buruk terhadap Islam. Isl..
RM12.00 RM20.00
  oleh Subky Abdul Latif Harga: RM20.00 Tarikh Terbit: Disember 2012 Jumlah Muka Surat: 261   ___Sinopsis_________________________________________________   FADZIL NOOR, dia guru, dia kawan; ..
RM19.00 RM20.00
Ya, Amerika Syarikat (AS) sememangnya memiliki sebuah keluarga yang luar biasa kekayaanya. Kekayaan Bill Gates pun tidak akan terbanding dengan keluarga ini yang mampu menyara keturunannya selama beberapa generasi. Keluarga itu ialah Rockfeller. ..
RM36.00 RM37.90
Karya: Wan Ji Wan Husin & Saifulamri M. Hussain Jumlah Mukasurat:192 Dia adalah lahar panas dari letupan gunung berapi. Bersamanya ada bahang, magma, baja dan geliga. Dia lambang ketabahan. Dia menjadi simbol bergerak sebuah perjuanga..
RM14.30 RM15.00
Kita melihat wujud di kalangan mereka yang menasabkan diri kepada fiqh pada zaman kini dan di kalangan mereka yang dianggap termasuk kumpulan-kumpulan Kebangkitan Islam yang menyatakan ” Sesungguhnya syura hanyalah mu'limah ( pemberitahuan ) bukan..
RM29.50 RM31.00
Semenjak bumi ini disinari cahaya Islam, pertembungan antara hak dan batil sentiasa berlaku seolah-olah menjadi rutin harian masyarakat dunia. Permusuhan yang bermula di alam malakut yang tercetus dari keengganan Iblis untuk tunduk kepada Adam ber..
RM36.00 RM37.90
oleh M. Harith Mahmud Cabaran dalam kehidupan pada abad globalisasi amat mencemaskan. Nilai-nilai kehidupan sudah menjadi kabur dari segi batasan antara baik dan buruk. Terlalu banyak suara-suara menawan yang mengelirukan cuba memujuk umat Is..
RM13.30 RM14.00
Siapa ISIS? Siapa pula DAESH? Apa beza dengan ISIL dan IS? ISIS ini benar-benar wujud atau rekaan sahaja? Siapa paling untung daripada kewujudan ISIS? Sekiranya ISIS Islam, kenapa ISIS sanggup bunuh orang Islam? Benarkah Israel di belakang ISIS? Bole..
RM14.30 RM15.00
JOM KENALI HUDUD -Hukum hudud ialah hukuman yang telah ditentukan dan ditetapkan Allah SWT yang bukan sahaja tidak boleh ditukar ganti hukumannya, diubah suai atau dipinda oleh sesiapa pun didunia ini. Mereka yang melanggar ketetapan hukum ya..
RM23.80 RM25.00
“Kakistokrasi ertinya sebuah pemerintahan di bawah pimpinan orang yang paling teruk dan tidak layak memimpin. Aneh, jika mereka orang yang teruk dan tidak layak, mengapa masih di tampuk kepimpinan?  Namun itulah hakikatnya yang sedang b..
RM12.00 RM20.00
Karya: Wan Ji Wan Hussin & Saifulamri Beliau mempunyai watak yang lembut, bertubuh kecil, kurus,janggutnya tersusun rapi, matanya bulat, dahinya luas, kulit berwarna sawo matang dan rambutnya hitam dengan sedikit bercampur uban. UMAR..
RM18.10 RM19.00
Filsuf bukan nabi. Mereka tidak menerima wahyu mahupun terpelihara daripada dosa dan salah silap. Kaedah dan sumber ilmu mereka sering dikritik kerana selalunya dihadkan kepada hanya akal fikiran, pancaindera, dan kombinasi antara kedua-duany..
RM23.80 RM25.00
“Buku Melayu ke Bulan adalah sebuah kritik sosial kepada masyarakat Melayu kita di Malaysia. Aku ingin mengambarkan dalam satu sudut lain “blind spot” yang orang Melayu selalu terlepas pandang, kenapa orang Melayu dari dulu tidak..
RM12.00 RM20.00
Penulis : Zolkharnain Abidin 1. Memberi pencerahan berkaitan melampau dalam memahami makna jama'ah, wala', bara', takfir dan jahiliah 2. Menjelaskan bahaya takfir dan kesan negatifnya kepada kehidupan secara individu dan masyarakat 3. Menjel..
RM19.00 RM20.00
  Kumpulan kupasan politik yang kejang; Sesungguhnya politik adalah salah satu daripada pendekatan amalan Rasulullah s.a.w., ini kerana baginda bukan sahaja dikenali umum dalam kalangan muslim dan bukan Islam sebagai utusan Allah, akan ..
RM16.15 RM17.00
Seseorang pernah melagukan syair: "Apabila seseorang pemuda tidak mendapat pertolongan daripada Allah, maka perkara pertama yang dipegang adalah ijtihadnya sendiri." Ketika menuliskan risalah pertama tentang "prinsip pertama" Saya bertawakal ke..
RM13.30 RM14.00
  oleh Zainudin Hashim Harga: RM25.00 Jumlah Muka Surat: 374   ___Sinopsis_________________________________________________   Prof. Dr. Mohammed Morsi adalah salah seorang hamba Allah SWT yang dikehe..
RM23.70 RM25.00
PENULIS: DR. ZULKIFLI MOHD AL-BAKRI Baldatun Toyyibatun Wa Rabbun Ghafur merupakan suatu kefahaman yang perlu difahami oleh umat Islam pada zaman globalisasi ini, juga capaian maklumat tanpa sempadan dan kecelaruan yang tidak ketahuan. Agama Is..
RM10.00
Based on 2 reviews.
Pakej Beli Buku & Wakaf ini bertujuan menggalakkan orang ramai menjadikan buku sebagai salah satu medium wakaf bagi manfaat umat. BukuOnline2u membantu anda untuk menjalankan proses wakaf buku ini. Anda beli buku dari BukuOnline2u dan kami aka..
RM100.00
Pakej Beli Buku & Wakaf ini bertujuan menggalakkan orang ramai menjadikan buku sebagai salah satu medium wakaf bagi manfaat umat. BukuOnline2u membantu anda untuk menjalankan proses wakaf buku ini. Anda beli buku dari BukuOnline2u dan kami aka..
RM200.00
×
×
×
×
×
×
×