Welcome visitor you can login or create an account.

Wanita

Display: List Grid
Show:
Sort By:
Kalau memang terlihat rumit, lupakanlah. Itu jelas bukan cinta sejati kita. Cinta sejati selalu sederhana. Ada seseorang dalam hidupmu yang ketika ia pergi, maka ia juga membawa sepotong hatimu. Terkadang cinta tumbuh dengan cara yang amat..
RM12.40 RM13.00
Sebut nama Felixia, yang datang dalam fikiran kita adalah: seksi.  Sekiranya tidak seksi, yang mungkin datang adalah: Playboy. Kalau pun tidak Playboy, tergambar soal: hijab.  Namun siapa sangka, di balik wajah menawan itu ada bany..
RM17.10 RM18.00
5 Ramadan, 1436 hijrah. Hari yang cukup luar biasa. Tarikh kelahiran saya. Tetapi pada detik ini, saya tidak lagi bangun sebagai Felixia. Namun, kini saya bangkit sebagai RaRa. Raisyyah Rania. Dan inilah kisah saya selepas 'kelahiran semula'..
RM14.30 RM15.00
Kecantikan adalah fitrah kurniaan Allah s.w.t. yang tidak mampu dielak ataupun dinafikan oleh sesiapa di dunia. Makna kecantikan dapat dibahagikan kepada dua bahagian, iaitu kecantikan lahiriah dan kecantikan rohaniah.  Kecantikan lahiria..
RM14.30 RM15.00
Tiada apa apa yang istimewa dengan kumpulan cerpen Inche Gabbana ini. Ia hanyalah sebuah buku yang mengumpulkan cerita-cerita pendek nukilan Inche Gabbana. Err. Obviously kot? Cerita-cerita pendek dengan pelbagai tema - kehidupan, agama, k..
RM18.00 RM30.00
Kisah ini sudah lama. Editor yang seorang ini, datang dan kemukakan cadangan dia. Dia kata, nak ambil status2 FB saya yang lama2, status2 yang terpilih, buat jadi buku. Saya tidak berapa berkenan dengan cadangan dia. Sebab saya belum sampai taraf ..
RM23.80 RM25.00
#Profmuhaya's Quotes adalah himpunan status FB terpilih daripada Facebook Prof Muhaya. Status-status ini merangkumi pelbagai aspek seperti keagamaan, motivasi, kekeluargaan, perhubungan, dan aspek-aspek lain yang berkaitan dengan kehidupan insan. Set..
RM13.30 RM14.00
Judul: #Take 5 @ Roza Roslan Penulis: Roza Roslan Koleksi mutiara kata yang lahir dari dalam hati dan jiwa seorang wanita yang sering bermain dengan pelbagai rasa. Bahasa yang sangat halus, lembut tapi cukup BERBEKAS buat mereka yang mahu berubah ke ..
RM14.30 RM15.00
Kebahagiaan pada usia muda mencerminkan perjalanan kehidupan yang baik. Usia muda merupakan aset kerana pada peringkat inilah kita memiliki semangat, tenaga, emosi dan kemahuan yang tinggi. Membentuk personaliti Muslim yang terbaik merupakan menjadi ..
RM20.90 RM21.00
Brand: Alaf 21
Anda gemuk? Pernahkah anda terfikir anda mampu mengubahnya? Dengan kos yang sangat minimum, sesiapa sahaja boleh melakukannya asalkan tiada perkataan ‘putus asa’ dalam kamus kehidupan. Anda pasti berasa berbaloi tatkala melihat hasilnya nanti. ‘30..
RM28.40 RM29.90
Keistimewaan Buku Ini: - Dalil daripada Al-Quran, hadith, dan pendapat ulama. - Bertemakan '1 hari 1 tip', disertakan 365 Tip Jom Amal legkap sebagai bimbingan ibu bapa untuk setahun. - Setiap topik dinyatakan kelebihan dan tujuan pelaksanaa..
RM17.10 RM18.00
Keistimewaan buku ini:  Dibahagikan kepada 6 segmen, iaitu: Akidah Ibadah solat Akhlak Al-Quran Sunnah Ibu bapa sebagai guru pertama anak-anak Dalil Al-Quran, hadith, dan pendapat ulama. Bertemakan '1 hari 1 tip', dise..
RM17.10 RM18.00
Aprilia Kartika Belief & Behaviour. Dua perkara yang perlu dijaga oleh kita Ladies, agar sejalan dengan tuntunan agama. Bila kita salah pilih jalan, kesia-siaan yang akan kita dapat. Berharap bahagia,sengsara yang menyapa. Buku ini mengajak..
RM24.70 RM26.00
Perhatian kepada golongan kanak-kanak adalah penting kerana merekalah yang akan mencorakkan rona kehidupan pada masa akan datang. Mereka merupakan aset dalam pembentukan dan pembangunan sesebuah bangsa dan negara. Justeru, usaha memberi pendidikan da..
RM9.00
Nikmati keenakkan 22 jenis kek dan 22 jenis biskut hasil tangna istimewa Chef Hanieliza Brownies Brownies Marble Keju Kek buah Kek Cawan Coklat Kek buah keju kek sarang lebah kek cawan..
RM14.25 RM15.00
Meletup di Youtube, dan sekarang dia menulis buku. Dia menulis secara sederhana tentang hidup. Dalam hidup ada pasang surut, ada turun naik, ada rindu benci, ada cinta dendam. Antara semua perkara itu, ada kisah Shazleen yang acah-acah deep...
RM17.10 RM18.00
Buku Act Like a Lady, Think Like a Man, membawa wanita masuk ke dalam peti fikiran lelaki dan menjelaskan konsep serta menjawab soalan berkenaan: - Hukun 90 Hari: Adakah wanita juga perlu meletakkan lelaki dalam tempoh percubaan? - Bagaimana menge..
RM20.90 RM22.00
Penulis: Nik Eliani Nik Nawi & Othman Ahamad ISBN: 978-983-3901-12-8   Kandungan Pakej: 1 buah buku Penerbit: One Stop Computer and Language Consultancy Tahun: Disember 2003 Mengenai Produk Aktiviti 1 - Match and Colour Akt..
RM10.00
Dalam buku ini ada 25 kisah, antaranya.... "Aku tak tahu. Pelik sungguh solat subuh pagi ini. Ramai sangat orang kampung! Tua muda, kecil besar, lelaki, perempuan, semuanya datang. Aku tak pahamlah. Kalau macam ini keadaannya, pukul 3.30 pagi tadi..
RM13.30 RM14.00
Jika seorang wanita pernah memiliki dua orang suami di dunia, suami yang mana yang akan menjadi suaminya di akhira? Mengapa kebanykan penghuni syurga terdiri daripada orang miskin? Hinakah menjadi orang kaya sehingga orang miskin didahulukan masuk ke..
RM17.10 RM18.00
Buku ini sarat dengan motivasi kepada mahasiswa. Menghimpunkan penulis-penulis dengan latar belakang yang berbeza untuk membantu anda menjadi antara budak dekan yang mampu mengejar kejayaan didunia dan juga akhirat. Mengupas beberapa teknik pembelaja..
RM23.80 RM25.00
Senangnya nak kurus kan? Makan apa yang kau nak makan, lepas tu telan aje ubat kurus yang berlambak-lambak dijual di pasaran. Tadaaa... DAH KURUS! Tak payah bersenam pun. Kau rasa?   JANGAN HARAP! Kau dah sumbat macam-macam dalam badan kau sel..
RM26.60 RM28.00
Buku ini mendedahkan 3 langkah mudah dan berkesan untuk ibu bapa mendidik anak anak kecil hafal Al Quran tanpa paksaan. Juga terdapat pelbagai tip keibubapaan dan metod Rasulullah dalam mendidik dan berinteraksi dengan kanak-kanak. Disampaikan secara..
RM16.20 RM17.00
KITA MANUSIA, IMAN NAIK TURUN. KETIKA KITA IMAN TURUN, SEMUA BENDA JAHILIAH KITA NAK PULUN. NAMUN KITA SENTIASA ADA HARAPAN. KITA SENTIASA ADA PILIHAN. TERPULANG KEPADA DIRI KITA SAMA ADA PILIH UNTUK KEKAL JAHILIAH ATAUPUN MENUJU JAN..
RM23.80 RM25.00
Koleksi kisah inspirasi cinta yang membawa mesej cinta yang berbeza. Mesej cinta yang dilihat dari segi hubungan suami isteri dalam rumah tangga, hubungan percintaan, dan anak yang cuba memahami hubungan percintaan ibu bapa. ..
RM17.10 RM18.00
Saiz A5  Warna pilihan : Silver dengan line biru, Emas dengan line hitam Keistimewaan 319 Tafsir Mengikut Tema-Istimewa Untuk Muslimah Dilengkapi panduan tajwid berwarna. Resam usmani dengan terjemahan dalam Bahasa Malaysia. Menamp..
RM76.00 RM80.00
Saiz A5 Terdapat dalam dua warna pilihan : Emas dan Biru Gelap 319 Tafsir Mengikut Tema-Istimewa Untuk Muslimah Dilengkapi panduan tajwid berwarna. Resam usmani dengan terjemahan dalam Bahasa Malaysia. Menampilkan keistimewaan kajian persp..
RM85.50 RM90.00
Saiz : B5 Mengandungi 319 TAFSIR BERTEMA-ISTIMEWA UNTUK MUSLIMAH   Menampilkan keistimewaan khat atau tulisan yang lebih besar dan selesa untuk dibaca. Disajikan dengan bentuk pelbagai tema ayat-ayat al-Quran yang dipilih berdasarkan..
RM85.50 RM90.00
Buku ini memuatkan 38 buah tulisan multigenre – cerpen, artikel,alegori, esei dan coretan pengalaman. Kebanyakannya ditulis sepanjang tahun 2016 dan selebihnya pada tahun 2017. Lukisan-lukisan kebanyakannya adalah hasil tangan isteri..
RM23.80 RM25.00
Buku Allah Tempat Meminta merupakan kolaborasi Ustaz Fathuri Sallehudin (penulis buku Mudahnya Menjemput Rezeki) bersama 40 penulis jemputan yang merupakan warga MMR (follower page MMR). Buku ini merupakan hasil usaha Ustaz untuk menghimpunkan kis..
RM10.80 RM18.00
×
×
×
×
×
×
×