Categories

Karya Bestari

Karya Bestari

About

:: MENGILMUKAN AMALAN MASYARAKAT:: 
LOT 2, Jalan Sepana 15/3, Off Persiaran Selangor, Seksyen 15, 40200 SHAH ALAM, SELANGOR.
Mission
MENGILMUKAN AMALAN MASYARAKAT
Company Overview
KARYA BESTARI

DI AWAL PENUBUHAN
Sejak mula beroperasi pada 1978, Karya Bestari aktif menerbitkan buku,
khususnya buku akademik. Bagaimanapun, berikutan pulangan yang lebih segera lagi memberangsangkan bagi pasaran majalah dan akhbar, pengurusan syarikat mula aktif menerbitkan akhbar dan majalah serta memberi tumpuan terhadap penerbitan tersebut melalui Kumpulan Karangkraf.

Kesannya, penerbitan buku menjadi aktiviti sampingan dan Karya Bestari hanya berperanan menerbitkan buku secara kecil-kecilan. Malah, entitinya juga menjadi kecil yang dikenali sebagai Bahagian Buku di Kumpulan Karangkraf.

Namun, segala-galanya berubah pada penghujung 1990-an, apabila pihak pengurusan syarikat mengatur semula hala tuju syarikat. Bagi menyambut minat masyarakat yang sudah mula minat membaca bahan-bahan dalam bentuk buku, maka Karya Bestari diaktifkan kembali.

Entiti fizikalnya juga dipisahkan dari syarikat induk. Maka bermulalah Karya Bestari menerbitkan kitab-kitab rumi mengenai asas agama. Kitab-kitab terjemahan dan persoalan-persoalan semasa juga dikupas dengan lebih mendalam agar visi dan misi kita dalam meraih kehidupan yang diberkati akan mendapat syafaat-NYA.

DAN BERMULA 2010...

Tahun berlalu dan kami terus memacu langkah. Visi dan misi Karya Bestari Mengilmukan Amalan Masyarakat terus dipegang kukuh. Moga setiap ilmu yang dikongsi dapat mengajar kita mensyukuri segala nikmat-NYA sekali gus melayari perjalanan hidup sebagai seorang muslim yang taat lagi berkualiti.


EMPAT genre terbaru Karya Bestari:
KAUTHAR 
– Siri motivasi Islamik yang mengajak kita berhijrah daripada kelemahan kepada kebaikan dan daripada kebaikan kepada yang lebih baik dan seterusnya yang terbaik. Pengisiannya diibaratkan bagai perlambangan kita sebagai seorang insan; sentiasa inginkan sinar iman di jiwa menghiasi diri dalam mencari kehidupan yang damai, suci dan abadi.

RAUDHAH 
- Siri panduan fiqh, akidah dan kepercayaan yang mengajak kita
mengenal dan mencintai ALLAH dengan mata hati. Sebagai seorang hamba yang berpegang kepada Rukun Iman yang enam dan Rukun Islam yang lima, kita wajib melaksanakan perintah ALLAH sebaiknya dan meninggalkan segala larangan-NYA. Bukankah menunaikan segala ibadat itu adalah satu hubungan antara hamba dengan Khaliknya?

AD-DEEN
- Siri perbandingan agama, kebudayaan, sejarah serta ketamadunan
yang mengajak kita menyelami dengan lebih mendalam sisi unggul pencapaian rohani dan material umat Muhammad. Sesungguhnya Ad-Deen atau ditakrifkan sebagai agama menjadi asas kepada pembentukan roh islami yang akhirnya berjaya mencipta kecemerlangan sebenar, baik di dunia mahupun di akhirat.

SIRI SOAL JAWAB 
- Himpunan kemusykilan yang sering dihadapi oleh masyarakat masa kini. Setiap persoalan dileraikan secara telus dan penyampaiannya dilakukan secara berhemah tetapi berlandaskan tuntutan-NYA. Khusus buat mereka yang tidak berkesempatan untuk bertanya secara berhadapan, kami membawa anda terus bersama `pakar’ dalam bidang masing-masing.
Display: List / Grid
Show:
Sort By:
200 Soal Jawab Hadis
Ilmu hadis merupakan salah satu kesenian penting dalam ilmu-ilmu Islam. Ia menyediakan panduan hidup yang komprehensif buat umat sejagat. Menguasai kesenian hadis ini bukanlah sukar atau mustahil jika ia dipelajari secara teori dan amali secara be..
RM35.00 RM33.30
40 AMALAN MUDAH MENURUT SUNNAH (ISLAMIK)
Mengamalkan Sunnah Nabi SAW merupakan antara nikmat terbesar yang Allah SWT kurniakan kepada seorang Muslim. Oleh itu, ulama silam sanggup mengembara jauh semata-mata mahu mencari sepotong hadis. Buku ini menghimpunkan 40 amalan mudah berdasa..
RM20.00 RM19.00
40 Kisah Tangisan Rasulullah Dan Para Sahabat
Rasulullah SAW dan para sahabatnya merupakan manusia biasa seperti kita. Ada waktu mereka rasa gembira dan ada masa mereka bersedih kerana diuji dengan sesuatu perkara. Namun, apa beza kesedihan mereka dengan kesedihan kita? Naskhah ini membe..
RM23.00 RM21.90
AL QURAN AL KARIM TAFSIR BIL HADIS MULTAZAM PERJUZUK 1 SET (30JUZUK)
embahasan tafsir Al-Quran perjuzuk ini disokong oleh hadis-hadis yang sahih bagi ayat-ayat dan kosakata piihan. Dilengkapi dengan Hadis Nabawi, Hadis Qudsi, Asbabun Nuzul, Riyadus Salihin, Al-Arba'in Nawawiyah, Asy-syamail Muhammadiy..
RM85.00
Al Quran Al-Karim Mu'jam
Saiz : A5 Warna : Biru, Hijau, Merah dan Kuning MU’JAM – SAIZ   15.1 X 26 CM (A5) HARGA RM 45.00   Al-Quran Per Kata Berwarna ini tampil sebagai panduan mudah bagi mempelajari Terjemahan Per Kata ayat-ayat al-..
RM45.00 RM42.80
Al Quran Per Kata Kaedah Berwarna Al-Andalus
Saiz : A4 AL Quran Terjemahan Per Kata Berwarna Yang Tidak Terpisah Pada Ayat dan Lebih Mudah Dibaca Kaedah Belajar Terjemahan Per Kata dengan Cara Diwarnakan Setiap Perkataan atau Kalimah pada ayat ayat Al Quran dalam bahasa Arab dan Baha..
RM80.00 RM76.00
Based on 1 reviews.
Al Quran Riyadh Perjuzuk Perkata Terjemahan & Tajwid Berwarna Saiz B5
Spesifikasi :   " Kotak Kulit Kadbod (Box Cardboard cover) " 30 Juzuk (Diasingkan setiap naskhah satu juzuk) dengan kotak khas. " Kulit Nipis (soft cover) " Halaman Berwarna " Kertas Simili " Khat Resam U..
RM85.00
Al-Quran Al-Hafiz (Kaedah Mudah dan Cepat Hafal Quran)
  Al-Quran Al-Hafiz Kaedah Mudah dan Cepat Menghafal Al-Quran ini disusun berdasarkan pengalaman para penghafal al-Quran.  Al-Quran Al-Hafiz tampil menggunakan 3 blok warna di dalam setiap halaman, setiap blok mampu dihafal..
RM38.00 RM36.10
AL-QURAN AL-KARIM MAQDIS WORD BY WORD TRANSLATION COLOR CODED TAJWEED
SIZE : A4 Quran in English Word by Word Translation Colour Coded Tajwid Al-Quran ini adalah sama seperti al-Quran Terjemahan Per Kata iaitu AL-ANDALUS, RIYADH & MU’JAM yang diterbitkan dalam Bahasa Malaysia sebelum ini. ..
RM80.00 RM76.00
Al-Quran Al-Karim Medina
Saiz : A6 Warna : Biru, Hijau, Merah, Kuning dan Turkuaz Al-Quran Al-Karim Multazam – Tafsir Bil Hadis   Al-Quran terjemahan dan tajwid berwarna ini memuatkan huraian ayat pilihan daripada hadis-hadis sahih sebagai sokon..
RM20.00 RM19.00
Al-Quran Al-Karim Mushaf Waqaf & Ibtida A4 [NEW] 2019
Al-Quran Al-Karim Mushaf Waqaf & Ibtida A4 [NEW] 2019 Mengetahui tempat berhenti (waqaf) merupakan kemampuan asas yang perlu dimiliki setiap muslim. Memahaminya dapat memberi kemudahan pada yang membaca dan mendengar untuk menambah kefaham..
RM55.00 RM52.30
Al-Quran Al-Karim Mushaf Waqaf Ibtida' A5
Saiz : A5 Warna : Biru, Hijau, Merah dan Kuning Mengetahui tempat berhenti (waqaf) merupakan kemampuan asas yang perlu dimiliki setiap muslim. Memahaminya dapat memberi kemudahan pada yang membaca dan mendengar untuk menambah kefahaman te..
RM32.50 RM30.90
Al-Quran Al-Karim Riyadh Per Kata Berwarna
Saiz : B5 Warna : Biru Hijau Kuning Al-Quran Per Kata Berwarna ini tampil sebagai panduan mudah bagi mempelajari Terjemahan Per Kata ayat-ayat al-Quran. Melalui kaedah warna yang digunakan pada setiap patah perkataan sama ada di dalam Baha..
RM60.00 RM57.00
Based on 1 reviews.
Al-Quran Haramain (B5)
Saiz B5 Al Quran Al Karim dengan Terjemahan dan Tajwid Berwarna. Tafsir Ringkas Ayat- Ayat Pilihan Dilengkapi tema mengikut Ibadah, Muamalah, Akidah, Kisah Nabi dan Rasul, Sirah Nabi Muhammad, Asmaul Husna dan Terapi Qurani Bersumberka..
RM55.00 RM52.30
AL-QURAN MUSHAF AL-IMAM (WAQAF IBTIDA') SAIZ JUMBO B4
Tawaran istimewa minggu ini, Free Postage untuk Penghantaran (Semenanjung)       Ukuran: 25 cm x 38 cm (saiz B4)  Lebih Besar dari A4  Berat: 2.18 kg    Spesifikasi:  &bul..
RM95.00 RM90.20
Al-Quran Pelangi Muslimah (B5)
Mengandungi 319 Tafsir Bertema - Istimewa Untuk Muslimah. Menampilkan keistimewaan khat atau tulisan yang besar dan selesa untuk dibaca. Disajikan dengan bentuk pelbagai tema ayat-ayat al-Quran yang dipilih berdasarkan empat tema; tema HUKUM, tema..
RM45.00 RM42.80
BUKAN SENANG NAK TENANG
BUKAN SENANG NAK TENANG Ustaz Pahrol Mohd Juoi Buku “Bukan senang nak tenang” ini berbicara soal kenapa dan bagaimana untuk mendapat ketenangan dalam hidup. Ia akan menjelaskan betapa eratnya hubungan antara ketenangan dan kebah..
RM26.00 RM24.70
Bulughul Maram
Kitab Bulughul Maram min Adillati al-Ahkam, Karya Al-Hafiz Ahmad bin Ali bin Hajar al-Asqalani ini merupakan sebuah hokum feqh yang dianggap paling praktikal untuk membimbing tatacara ibadah seorang muslim dari sekecil-kecil perkara hingga sebesar..
RM70.00 RM66.50
Fiqh Sunnah (Hard Cover)
IQH SUNNAH, BERDASARKAN MAZHAB AL-IMAM AL-SYAFIE   •        Keseluruhan tajuk yang dibahaskan (ibadah, muamalat, munakahat serta jinayah) berdasarkan pendapat dan hujah yang dikemukan oleh Imam al-Syafie beserta u..
RM85.00 RM80.80
Hafalan Cepat (Al-Hafiz)
Buku Panduan Menghafal Al-Quran Kaedah 3 (Tiga) Jam Hafal 1 Muka Surat Surah Yasin, Al-Kahf, Al-Rahman, Al-Waqiah, Al-Mulk dan Surah Pilihan yg Lain Kelebihan:  Pembahagian blok berwarna dalam setiap surah pilihan mengikut kaedah haf..
RM15.00 RM14.30
Hafalan Mudah (Tahfiz)
Buku panduan menghafal Al-Quran Kaedah 5 (Lima) Waktu Solat dalam Satu Hari Surah Yasin Surah Al-Kahf Surah Al-Rahman Surah Al-Waqiah Surah Al-Mulk Surah Al-Fajr dan surah-surah pilihan lain. Dilengkapi Terjemahan ..
RM15.00 RM14.30
Hukum Bermazhab dan Persoalan-Persoalan Berkaitan Kaedah Bermazhab
bermazhab dan sejarah bagaimana timbulnya amalan bermazhab. Bahagian kedua pula memberikan penumpuan kepada konsep serta kaedah pengamalan bermazhab dan bahagian-bahagiannya menurut pembahagian ulama usul al-fiqh. Bahagian ketiga pula memberikan f..
RM15.00 RM14.30
Jaulah Mencari Ibrah
Ini adalah perjalanan seorang pengembara solo. Meskipun akan bergelar seorang doktor suatu hari nanti, ia tidak menghalang pelajar dari Universiti Perubatan Volgograd, Rusia ini untuk keluar menjelajah bagi melihat sendiri sejarah agung Khalifah Isla..
RM22.00 RM20.90
Journey Through The Quran
Buku hebat yang diterjemah daripada karya asal Journey Through The Quran ini dibawakan khas dalam Bahasa Malaysia untuk memudahkan pembaca memahami ayat-ayat al-quran. Setiap surah akan disertakan dengan: sejarah ringkas penurunan ayat, jumlah..
RM75.00 RM71.30
Menjawab Persoalan Menjelaskan Kekeliruan
Ibarat tsunami ... begitulah reaksi masyarakat bila muncul isu-isu tertentu dan bersifat ‘besar’. Maka ramailah yang mencanang pandangan dan idea sendiri untuk menjelaskannya, sedangkan ada antaranya dijelaskan dengan tidak berdasarkan fakta, tidak..
RM35.00 RM33.20
RIYADUS SOLIHIN: TAMAN ORANG-ORANG SOLEH
RIYADUS SOLIHIN: TAMAN ORANG-ORANG SOLEH Imam Nawawi Riyadus Solihin adalah sebuah kitab yang menghimpunkan hadis-hadis daripada Kutubus Sittah iaitu enam kitab hadis yang paling utama dalam Islam. Kitab Riyadus Solihin ini telah dijad..
RM95.00 RM90.30
SILA BACA JANGAN TIDUR
SINOPSIS Adakah mencukupi timbangan amal soleh yang mampu menyelamatkan diri kita dari api neraka? Apakah yang mampu ditinggalkan kepada generasi seterusnya setelah kita meninggal dunia? Andai umat Islam sedar akan kepentingan perkara ini, nes..
RM25.00 RM23.80
Tadabbur Hikmah Hadis 40 Imam Al-Nawawi
Naskhah ini dipersembahkan untuk umat akhir zaman sebagai panduan dalam menjalani kehidupan. Kesemua hadis di dalam buku ini ditadabburi dan dirungkai untuk difahami makna yang terkandung di sebaliknya. Ia disampaikan dengan penuh santai tetapi me..
RM25.00 RM23.80
Tahfiz Junior
Buku Panduan Menghafal Al-Quran Kaedah 5 (Lima) Waktu Solat Dalam Satu Hari Hafalan Mudah Surah Yasin Surah Al-Kahfi Surah Ar-Rahman Surah Al-Mulk Surah Al-Fajr dan surah-surah pilihan lain Hafal 1 Muka Surat 5 Wakt..
RM15.00 RM14.30
The Productive Muslim (Edisi Bahasa Melayu)
THE PRODUCTIVE MUSLIM (EDISI B. MALAYSIA) Mohammed Faris Kita mahu jadi Muslim yang produktif, yang tidak buang masa dengan sia-sia, yang pasti, ada sumbangan untuk ummah. Tapi masalahnya, kesibukan kita menyebabkan masa berkualiti den..
RM26.00 RM24.70
Dibina oleh KedaiOnlinez.com
BukuOnline2u.Com © 2019