Welcome visitor you can login or create an account.

Karya Bestari

Karya Bestari

About

:: MENGILMUKAN AMALAN MASYARAKAT:: 
LOT 2, Jalan Sepana 15/3, Off Persiaran Selangor, Seksyen 15, 40200 SHAH ALAM, SELANGOR.
Mission
MENGILMUKAN AMALAN MASYARAKAT
Company Overview
KARYA BESTARI

DI AWAL PENUBUHAN
Sejak mula beroperasi pada 1978, Karya Bestari aktif menerbitkan buku,
khususnya buku akademik. Bagaimanapun, berikutan pulangan yang lebih segera lagi memberangsangkan bagi pasaran majalah dan akhbar, pengurusan syarikat mula aktif menerbitkan akhbar dan majalah serta memberi tumpuan terhadap penerbitan tersebut melalui Kumpulan Karangkraf.

Kesannya, penerbitan buku menjadi aktiviti sampingan dan Karya Bestari hanya berperanan menerbitkan buku secara kecil-kecilan. Malah, entitinya juga menjadi kecil yang dikenali sebagai Bahagian Buku di Kumpulan Karangkraf.

Namun, segala-galanya berubah pada penghujung 1990-an, apabila pihak pengurusan syarikat mengatur semula hala tuju syarikat. Bagi menyambut minat masyarakat yang sudah mula minat membaca bahan-bahan dalam bentuk buku, maka Karya Bestari diaktifkan kembali.

Entiti fizikalnya juga dipisahkan dari syarikat induk. Maka bermulalah Karya Bestari menerbitkan kitab-kitab rumi mengenai asas agama. Kitab-kitab terjemahan dan persoalan-persoalan semasa juga dikupas dengan lebih mendalam agar visi dan misi kita dalam meraih kehidupan yang diberkati akan mendapat syafaat-NYA.

DAN BERMULA 2010...

Tahun berlalu dan kami terus memacu langkah. Visi dan misi Karya Bestari Mengilmukan Amalan Masyarakat terus dipegang kukuh. Moga setiap ilmu yang dikongsi dapat mengajar kita mensyukuri segala nikmat-NYA sekali gus melayari perjalanan hidup sebagai seorang muslim yang taat lagi berkualiti.


EMPAT genre terbaru Karya Bestari:
KAUTHAR 
– Siri motivasi Islamik yang mengajak kita berhijrah daripada kelemahan kepada kebaikan dan daripada kebaikan kepada yang lebih baik dan seterusnya yang terbaik. Pengisiannya diibaratkan bagai perlambangan kita sebagai seorang insan; sentiasa inginkan sinar iman di jiwa menghiasi diri dalam mencari kehidupan yang damai, suci dan abadi.

RAUDHAH 
- Siri panduan fiqh, akidah dan kepercayaan yang mengajak kita
mengenal dan mencintai ALLAH dengan mata hati. Sebagai seorang hamba yang berpegang kepada Rukun Iman yang enam dan Rukun Islam yang lima, kita wajib melaksanakan perintah ALLAH sebaiknya dan meninggalkan segala larangan-NYA. Bukankah menunaikan segala ibadat itu adalah satu hubungan antara hamba dengan Khaliknya?

AD-DEEN
- Siri perbandingan agama, kebudayaan, sejarah serta ketamadunan
yang mengajak kita menyelami dengan lebih mendalam sisi unggul pencapaian rohani dan material umat Muhammad. Sesungguhnya Ad-Deen atau ditakrifkan sebagai agama menjadi asas kepada pembentukan roh islami yang akhirnya berjaya mencipta kecemerlangan sebenar, baik di dunia mahupun di akhirat.

SIRI SOAL JAWAB 
- Himpunan kemusykilan yang sering dihadapi oleh masyarakat masa kini. Setiap persoalan dileraikan secara telus dan penyampaiannya dilakukan secara berhemah tetapi berlandaskan tuntutan-NYA. Khusus buat mereka yang tidak berkesempatan untuk bertanya secara berhadapan, kami membawa anda terus bersama `pakar’ dalam bidang masing-masing.
Display: List Grid
Show:
Sort By:
Kebahagiaan pada usia muda mencerminkan perjalanan kehidupan yang baik. Usia muda merupakan aset kerana pada peringkat inilah kita memiliki semangat, tenaga, emosi dan kemahuan yang tinggi. Membentuk personaliti Muslim yang terbaik merupakan menjadi ..
RM20.90 RM21.00
Ilmu hadis merupakan salah satu kesenian penting dalam ilmu-ilmu Islam. Ia menyediakan panduan hidup yang komprehensif buat umat sejagat. Menguasai kesenian hadis ini bukanlah sukar atau mustahil jika ia dipelajari secara teori dan amali secara be..
RM33.30 RM35.00
Aprilia Kartika Belief & Behaviour. Dua perkara yang perlu dijaga oleh kita Ladies, agar sejalan dengan tuntunan agama. Bila kita salah pilih jalan, kesia-siaan yang akan kita dapat. Berharap bahagia,sengsara yang menyapa. Buku ini mengajak..
RM24.70 RM26.00
Banyak yang telah saya pelajari sepanjang melalui pengalaman dakwah ini. Banyak juga perkara yang perlu saya muhasabahkan. Ya, saya pelajari daripada banyak kesilapan lalu. Saya congak dan imbang semula jika ada keputusan-keputusan lalu yang tidak te..
RM26.60 RM28.00
Ada waktu terasa kelamnya masa depan di dunia dan gelapnya masa depan di akhirat dek timbunan dosa yang dibuat oleh diri kita. Namun ada satu rasa di dalam jiwa, meyakini bahawa pengampunan ALLAH SWT lebih besar daripada segala dosa yang ada di dunia..
RM20.90 RM22.00
Saiz : A5 Warna : Biru, Hijau, Merah dan Kuning MU’JAM – SAIZ   15.1 X 26 CM (A5) HARGA RM 45.00   Al-Quran Per Kata Berwarna ini tampil sebagai panduan mudah bagi mempelajari Terjemahan Per Kata ayat-ayat al-..
RM42.80 RM45.00
Based on 1 reviews.
Saiz : A4 AL Quran Terjemahan Per Kata Berwarna Yang Tidak Terpisah Pada Ayat dan Lebih Mudah Dibaca Kaedah Belajar Terjemahan Per Kata dengan Cara Diwarnakan Setiap Perkataan atau Kalimah pada ayat ayat Al Quran dalam bahasa Arab dan Baha..
RM76.00 RM80.00
SIZE : A4 Quran in English Word by Word Translation Colour Coded Tajwid Al-Quran ini adalah sama seperti al-Quran Terjemahan Per Kata iaitu AL-ANDALUS, RIYADH & MU’JAM yang diterbitkan dalam Bahasa Malaysia sebelum ini.   C..
RM76.00 RM80.00
Saiz : A6 Warna : Biru, Hijau, Merah, Kuning dan Turkuaz Al-Quran Al-Karim Multazam – Tafsir Bil Hadis   Al-Quran terjemahan dan tajwid berwarna ini memuatkan huraian ayat pilihan daripada hadis-hadis sahih sebagai sokongan. Turut&nb..
RM17.10 RM18.00
Saiz : (A4+) (21cm x 31cm) Warna : Biru, Hijau, Merah dan Kuning Mengetahui tempat berhenti (waqaf) merupakan kemampuan asas yang perlu dimiliki setiap muslim. Memahaminya dapat memberi kemudahan pada yang membaca dan mendengar untuk menam..
RM42.80 RM45.00
Saiz : A5 Warna : Biru, Hijau, Merah dan Kuning Mengetahui tempat berhenti (waqaf) merupakan kemampuan asas yang perlu dimiliki setiap muslim. Memahaminya dapat memberi kemudahan pada yang membaca dan mendengar untuk menambah kefahaman te..
RM30.90 RM32.50
Based on 1 reviews.
Saiz : B5 Warna : Biru Hijau Kuning Al-Quran Per Kata Berwarna ini tampil sebagai panduan mudah bagi mempelajari Terjemahan Per Kata ayat-ayat al-Quran. Melalui kaedah warna yang digunakan pada setiap patah perkataan sama ada di dalam Baha..
RM57.00 RM60.00
Saiz B5 Al Quran Al Karim dengan Terjemahan dan Tajwid Berwarna. Tafsir Ringkas Ayat- Ayat Pilihan Dilengkapi tema mengikut Ibadah, Muamalah, Akidah, Kisah Nabi dan Rasul, Sirah Nabi Muhammad, Asmaul Husna dan Terapi Qurani Bersumberka..
RM52.30 RM55.00
Spesifikasi:   - Dilengkapi panduan Tajwid berwarna - Rekabentuk kemas dengan pilihan warna yangpelbagai pada setiap juzuk Al-Quran - Menampilkan keistimewaankhat atau tulisan yang lebih besar dan selesa untuk dibaca - Mem..
RM80.80 RM85.00
Quran Biasa  - tiada terjemahan - tulisan yang jelas - mudah dibaca Sesuai untuk kanak-kanak dan dewasa mengaji Saiz : B5 Kulit keras Terdapat dalam warna : biru, merah, ungu dan hijau (Sila nyatakan pilihan warna ..
RM12.00 RM15.00
"Ramai betul anak muda yang nak berdakwah sekarang, tetapi majoriti semuanya kerana ikut kawan. Habis tu kalau kawan dah stop berdakwah macam mana? " ..
RM19.00 RM20.00
Buku ini diangkat penulisannya dari page FB BERCINTA SELEPAS NIKAH dan dipersembahkan dalam bentuk buku. Ia membahaskan isu-isu yang kerap berbangkit, yang melibatkan persiapan rohani dan jasmani sebelum melangkah ke alam rumah tangga. Buku ini sesua..
RM21.90 RM23.00
Buku ini mengangkat isu-isu yang sering dihadapi anak muda. Ia tentang dilema dan pengalaman yang dilalui mereka.  Ia juga teguran dari sahabat untuk sahabat, dengannya mereka akan lebih mudah menerima. ..
RM20.00 RM21.00
SURAH al-Fatihah adalah anugerah agung yang dikurniakan oleh ALLAH SWT kepada kepada umat Nabi Muhammad SAW. Ia sebagai satu keistimewaan yang melebihkan umat ini berbanding umat-umat terdahulu. Anugerah agung ini wajib dipelihara, dibaca ..
RM17.10 RM18.00
Pemergian ulama dan pemimpin Islam ini meninggalkan kesan yang mendalam. Kata-katanya menghidupkan jiwa-jiwa yang mati agar terus istiqamah dalam memperjuangkan agama Islam.   Ikuti luahan hati isteri, anak-anak, saudara mara, sahabat hand..
RM26.60 RM28.00
Izzul Islam Shuhaimi "Di saat semua mengikut arus dunia, aku melawannya untuk kembali pada yang Esa." Coretan pengalaman bersulam tarbiah tulisan seorang yang bergelar mahasiswa. Jika mahu jadi yang terbaik, perlulah berubah!   Buku:..
RM21.90 RM23.00
Kitab Bulughul Maram min Adillati al-Ahkam, Karya Al-Hafiz Ahmad bin Ali bin Hajar al-Asqalani ini merupakan sebuah hokum feqh yang dianggap paling praktikal untuk membimbing tatacara ibadah seorang muslim dari sekecil-kecil perkara hingga sebesar..
RM66.50 RM70.00
Celik Doa adalah himpunan doa yang mudah tetapi penting dalam kehidupan harian kita, sebagaimana pernah diamalkan oleh Rasulullah SAW. Semua bacaan doa dan zikir dalam bahasa Arab. Jadi, kita disarankan agar mempelajari dan memahami teksnya. Tujuan u..
RM23.80 RM25.00
CCUK adalah singkatan daripada Cuit-cuit Ustaz Kay’s. CCUK ini menggunakan pendekatan dakwah yang lebih santai walaupun agak ilmiah sebenarnya. CCUK ini lebih kepada himpunan dan catatan pendakwah atau travelog yang menjadi trend masa kini. Fresh, ri..
RM23.80 RM25.00
  Kita bukanlah insan istimewa. Namun, adakala kita berasa kitalah yang paling baik dan kitalah paling sempurna, sehingga ada yang terdetik kita mampu sendirian mengharungi liku-liku kehidupan. Rasa itu terus menjalar ke benak hati paling..
RM18.90 RM19.90
Sinopsis Sebuah pengembaraan. Satu perjalanan. Seribu pengalaman. Demi menyingkap tabir kehidupan golongan Bangsamoro di Filipina, Fahmi Faiz merangka misi barunya untuk melihat sendiri kehidupan golongan Muslim itu yang menjadi minoriti di Filipi..
RM18.90 RM19.90
Sinopsis Kitalah khalifah buat jiwa sendiri, pemimpin bagi yang mengikuti, mentadbir kemakmuran di bumi dan beribadat hanya pada-MU, Ya Rabbi. Amanah sebagai khalifah-NYA diberi tanpa mengira jantina, harta, pangkat, rupa mahupun warna kulit. Beta..
RM16.20 RM17.00
'Duhai Wanita Permaisuri Hati' membicarakan tentang peranan suami dan khususnya isteri dalam membina rumah tangga bahagia.   Sebelum berkahwin, lelaki diberi hak untuk memilih calon isteri berdasarkan syariat agama. Namun wanita juga di..
RM20.00 RM21.00
Formula Luas Rezeki ini diterbitkan khusus buat mereka yang mahu keluar daripada kesempitan hidup. Disediakan ‘ramuan’ khusus sebagai praktikal untuk MENJEMPUT REZEKI dan MELUASKANNYA dengan KAEDAH PALING MUDAH, RINGKAS DAN BERKESAN. ..
RM20.90 RM22.00
Gagal dalam pelajaran bukan bermakna anda gagal dalam kehidupan. Tanpa kelulusan yang tinggi pun anda tetap berpeluang menjadi ilmuwan, jutawan hatta hartawan sekali pun. Pokok pangkalnya semua bermula daripada diri sendiri. Tokoh-tokoh besar sepe..
RM14.30 RM15.00
×
×
×
×
×
×
×