Categories

Hijjaz Record Publishing

Hijjaz Record Publishing
Display: List / Grid
Show:
Sort By:
50 Agama Di Dunia : Antara Risalah Wahyu dan Akal
Definisi ‘agama’ difahami sebagai kepercayaen, kumpulan hukum, panduan setta pandangan hidup yang menghubungkan kemanusiaan dengan konsep ketuharmn keberadaan kehidupan. Hampir setiap agama dalam dunia mempunyai sejarah, kepercayaan ..
RM37.90 RM36.00
CINTA DIHATI MUHAMMAD S.A.W
Jadikan aku seperti mereka: Khadijah – ketaatan Aisyah – kecerdasan Fatimah – Kelembutan ..
RM25.90 RM24.60
ENSIKLOPEDIA SEJARAH TURKI (JILID 1)
..
RM45.90 RM43.60
ENSIKLOPEDIA SEJARAH TURKI JILID 2
Dalam jilid ke-2 ini, tumpuan akan diberikan kepada analisis tentang faktor-faktor kejatuhan Kerajaan Uthmaniyah. Terdapat dua faktor besar, iaitu faktor luaran dan faktor dalaman. Antara faktor luaran ialah ancaman kuasa Salib Kristian, seperti k..
RM45.90 RM43.70
Era Kebangkitan Kerajaan Uthmaniyah (1299M - 1453M)
Buku yang berada di tangan anda ini adalah sebuah karya sejarah yang merentasi perjalanan kebangkitan Empayar Khilafah Uthmaniyah.     Empayar ini pernah menjadi model dan ikon kemajuan dunia serta sumber inspirasi abad perte..
RM37.90 RM36.00
Firaun: Tenggelam Dalam Laut Merah
        RM 27.90         Available for shipping in 2-5 working days ..
RM27.90 RM26.00
Gerakan Freemasonry
Semenjak bumi ini disinari cahaya Islam, pertembungan antara hak dan batil sentiasa berlaku seolah-olah menjadi rutin harian masyarakat dunia. Permusuhan yang bermula di alam malakut yang tercetus dari keengganan Iblis untuk tunduk kepada Adam ber..
RM37.90 RM36.00
HARUN AR RASYID KHALIFAH TERBAIK ABBASIYAH
Harun bin al-Mahdi Muhammad bin al-Manshur Abu Jaafar Abdullah in Muhammad bin Ali bin Abdullah bin Abbas bin Abdul Muthalib. Nama ibunya Jurasyiyah bint Atha atau digelar Khaizuran. Harun Ar Rasyid lahir pada tahun 148 H di Kota Ray. Menjadi khal..
RM27.90 RM26.70
Himpunan Kisah Ibu Bapa Tauladan
Anak adalah anugerah terindah dan amanah dari yang Maha Esa buat pasangan yang sudah berumahtangga. Setiap daripada mereka juga lahir ke dunia dalam keadaan fitrah iaitu suci dan bersih daripada segala dosa. Maka kedua-dua ibu bapalah yang bertang..
RM23.90 RM22.70
Himpunan Kisah Pahlawan Islam
Zaman perkembangan awal Islam menjadi saksi kepada kehandalan para pahlawan mempertahankan agama dan negara. Mereka sanggup bergadai nyawa, serta bermatian berjihad menentang musuh kafir. Perang Badar, Uhud, Yamamah dan peperangan lain membukt..
RM21.90 RM20.80
HR :WALI SONGO 9 -MEMBONGKAR HIKAYAT
Walisongo atau Walisanga dikenali sebagai penyebar agama Islam di tanah Jawa pada abad ke 14. Mereka tinggal di tiga wilayah penting pantai utara Pulau Jawa, iaitu Surabaya, Gresik, Lamongan dan Tuban (Jawa Timur) Demak, Kudus, Muria (Jawa Tenga..
RM37.90 RM36.00
Kehadiran yang di Tunggu-Tunggu: Imam Mahdi di Ambang Pintu
Pada zaman Imam Mahdi, hati dan jiwa akan mula bersinar. Hujan akan membasahi bumi yang sememangnya dahagakan kebenaran, mensucikannya daripada noda, kehinaan, kemiskinan dan kezaliman. Ufuk akan menerbitkan matahari yang bersinar. Harapan kem..
RM31.90 RM30.30
Kemunculan Misteri Pemuda Bani Tamim di Akhir Zaman
Kemunculan Misteri Pemuda Bani Tamim Di Akhir Zaman - Ibnu Tuzah -   Kenapa perlu membaca buku ini?   1. Menyingkap jendela akhir zaman dari pandangan Ahli Sunnah Wal Jamaah. 2. Menyelongkar misteri Bani Tamim se..
RM36.90 RM35.00
KERAJAAN KHALIFAH ISLAM : PEMERINTAHAN KHULAFA AR RASYIDIN DAN KERAJAAN UMAYYAH
Tajuk : Kerajaan Khalifah Islam : Pemerintahan Khulafa Ar Rasyidin Dan Kerajaan Umayyah Penulis : Raffar Mat Harga : RM39.90 ISBN : 9789675391415 Sinopsis Impak tamadun Islam telah mendominasi dunia sejak abad ke-7 iaitu semenjak Nabi..
RM39.90 RM37.90
KISAH-KISAH AL-ANDALUS
Membaca sejarah sudah pasti akan menjadi membosankan apabila hanya tertumpu kepada buku-buku yang tebal, tulisan yang halus dan ayat-ayat yang panjang semata-mats. Lebih-lebih lagi untuk menggalakkan pembaca umum untuk membaca seja.h, kepelbagaian..
RM35.90 RM34.10
KONSPIRASI & EKSPLOITASI SAINTIS BARAT PSEUDOSAINS
Majoriti pendukung doktrin evolusi Darwinisme (Darwinisme Sosial) adalah para saintis paleoantropologi yang bersandar sepenuhnya kepada rasionalisme. Mendakwa menggunakan kaedah saintifik tetapi sering dituduh mengeksploitasi retorik imaginasi, fa..
RM38.90 RM37.00
Konspirasi Gerakkan Songsang LGBT
Sinopsis Isu LGBT sentiasa menggamit perhatian orang ramai. Ada yang menyokong dan tidak kurang juga yang menentang. Setiap mereka mempunyai pandangan dan hujah masing-masing mengenai isu yang semakin hangat dibicarakan sejak kebelakangan ini. U..
RM37.90
Konspirasi Illuminati Antarabangsa dalam Tenggelamnya Kapal Titanic
Konspirasi Illuminati Antarabangsa bukanlah perkara baru dalam dunia ini. Sejak zaman berzaman konspirasi ini memainkan peranannya dalam pelbagai tragedy di dunia sehingga mengorbankan puluhan ribu nyawa. Begitu juga dengan apa yang berlaku pada k..
RM37.90 RM36.10
Kronologi Misteri Kehancuran Israel dan Kebangkitan Dajjal Al-Masih
KRONOLOGI MISTERI KEHANCURAN ISRAEL DAN KEBANGKITAN DAJJAL AL-MASIH merupakan kesinambungan kepada buku terdahulu Mohd Nadzri Kamsin: Israel Kuasai Dunia dan Misteri Ya'juj Ma'juj: Bangsa Eropah dan Rahsia di Sebalik Kehancuran Dunia. ..
RM37.90 RM36.00
Kronologi Misteri Menjelang Kemunculan Imam Mahdi dan Kedatangan Nabi Isa
Salah satu bukti kehebatan Islam ialah hadis-hadis Rasulullah s.a.w. mengenai masa depan umat khususnya umat akhir zaman. Salah satu hadis menakjubkan ialah mengenai kemunculan seorang lelaki Ahli Bait yang bakal menjadi panglima perang dan khalif..
RM37.90 RM36.00
Kublai Khan: Pengasas Dinasti Yuan
Beliau memerintah Cina sepenuhnya setelah berjaya menakluk Dinasti Song di Cina Selatan. Khublai Khan akhirnya berjaya menyatupadukan Cina dan mentadbir 58 juta rakyat Cina pada zamannya. Khublai Khan berjaya memajukan ekonomi dengan memajukan sis..
RM27.90 RM26.70
Lembaran Hidup Ulama'
” Sesungguhnya ulama adalah pewaris para Nabi. Sungguh para Nabi tidak mewariskan dinar dan dirham. Sungguh para Nabi tidak mewariskan dinar dan dirham. Sungguh mereka hanya mewariskan ilmu maka barangsiapa mengambil warisan tersebut ia ..
RM28.90 RM27.50
Membela Syiar Kesultanan Aceh
..
RM36.90 RM35.00
Membongkar 70 Kisah Hidup 3 Mursyidul Am Ikhwanul Muslimin
70 Kisah Hidup Mursyidul Am ini adalah satu usaha kerdil yang diterjemahkan daripada buku asal yang bertajuk '100 Kisah Kehidupan Mursyidul Am Al-Ikhwan Al-Muslimum' karangan Muhammad Abdul Halim Hamid. ..
RM21.90 RM20.80
MEMBONGKAR KEMUNCULAN RAHSIA NABI ISA AS DI MENARA PUTIH
Sinopsis MISTERI PANJI-PANJI HITAM & AGENDA 30 DAJJAL SEBELUM DAJJAL Tahukah kita bahawa sebelum kemunculan Dajjal, akan datang kira-kira 30 dajjal? Mereka inilah dajjal sebelum Dajjal Hakiki. Sama ada kita sedar ataupun tidak, para dajj..
RM37.90
Membongkar Konspirasi Zion-Zionis
Mengenai Produk: ID produk : 9789675391750 Muka Surat : 276 Format : Kulit Nipis Penerbit ..
RM37.90 RM36.10
Membongkar Misteri di Sebalik The Arrivals
Ramai yang ingin tahu siapa sebenarnya yang berada di belakang tabir misteri dan konspirasi dunia? Ramai juga yang ingin tahu apa yang akan terjadi selepas ini? Seseorang perlu menulis semua ini; mengkhabarkan kepada kepada dunia khususnya uma..
RM35.90 RM34.10
Membongkar Misteri Hikayat Melayu
..
RM37.90 RM36.00
Membongkar Misteri Tamadun Awal Dunia: Pandang Sisi Peradaban Manusia Mesir Kuno
MISTERI TAMADUN AWAL DUNIA – MESIR KUNO Mesir Kuno yang dikenali sebagai Bumi Firaun merupakan anatara tamadun terawal dunia yang melambangkan kehebatan peradaban dunia silam yang semakin hilang daripada garis pensejarahan terutama dari ..
RM37.90 RM36.10
MEMBONGKAR MISTERI TAMADUN AWAL DUNIA: PANDANG SISI PERADABAN MANUSIA MESOPOTAMIA
Mesopotamia merupakan tamadun awal dunia yang melambangkan kehebatan peradaban dunia silam yang semakin hilang daripada garis pensejarahan terutama dari sudut pandang timur kerna kurang diberi perhatian akan kepentingannya. ..
RM35.90
Dibina oleh KedaiOnlinez.com
BukuOnline2u.Com © 2019