Categories

Kemilau Publika Sdn Bhd

Kemilau Publika Sdn Bhd
Display: List / Grid
Show:
Sort By:
35 Hadis Hafalan Pilihan
Pada bahagian awal buku ini menjelaskan secara sepintas lalu mengenai ilmu hadis, peranan hadis, pengertian hadis sahih, daif dan maudu’(palsu). Selain itu, setiap hadis yang dihimpunkan dihuraikan dengan ringkas supaya pembaca dapat memahami hik..
RM15.00 RM14.30
Agar Haji Tidak Sia-Sia
Agar Haji Tidak Sia-Sia oleh Misbah Em Majidy Jumlah Muka Surat: 406 Harga: RM22.00   Perbaruilah janjimu di hadapan Allah dengan mengakui segala keesaanNya. Dekatkan diri selalu kepada Allah ketika di Muzalifah...
RM22.00 RM20.90
Agar Solat Tidak Sia-Sia
Karya: Fahrur Muis Nilailah solat anda hari ini. Adakah solat yang dilakukan sehari-hari masih terasa berat dan membebankan? Apakah matlamat solat jika solat 5 waktu telah ditunaikan, namun masih lagi melakukan dosa-dosa seperti minum arak, m..
RM16.90 RM16.00
AIR MATA ANAK-ANAK PALESTIN
AIR MATA ANAK-ANAK PALESTIN, ZAINUDIN HASHIM, KEMILAU PUBLIKA DI DALAM PENJARA ISRAEL,KANAK-KANAK PALESTIN MENGALAMI PELBAGAI BENTUK PENYEKSAAN DAN KEKERASAN TERMASUKLAH GANGGUAN SEKSUAL,PERKOSAAN,DIPAKSA MINUM AIR MENDIDIH,DIPUKUL DENGAN KABE..
RM20.00 RM19.00
Aku Masuk Islam Kerana Nabi Isa
Tajuk : Aku Masuk Islam Kerana Nabi Isa Penulis : Siti Rahmah (Kris Rona Yunita) Harga : RM15.00 Mukasurat : 133 Sinopsis ”Saya hanyalah  pendosa yang tidak pandai mengungkapkan kebenaran ini. Namun saya tidak mampu memendam kebe..
RM15.00 RM14.20
Allah Is Calling
Penulis : Zainudin Hashim Jumlah Muka Surat: 242 Sinopsis Sesungguhnya persoalan hidayah adalah tugas dan kerja Allah SWT, walaupun mungkin dari segi zahirnya seseorang itu kelihatan tidak beriman dan mungkin juga jelas menentang-Nya, ..
RM18.00 RM17.10
Allah Melarang Membodohkan Akal
Buku ini adalah himpunan soal jawab bersama Dr. Rozaimi. Ianya wajar dimiliki oleh semua, kerana Dr. Rozaimi memberikan hujah yang sangat luas dalam membicarakan isu-isu berkaitan fikah dan lain-lain.  Antara yang menarik adalah;  :: Bo..
RM15.00 RM14.30
Andai Rasulullah bersama Kita; Beginilah Cara Nabi Melayani Isteri
Penulis: Wan Ji Wan Hussin & Saifulamri M. Hussain Berat: 290 gram Jumlah Muka Surat: 262 Harga: RM17.00 Sesungguhnya Rasulullah SAW adalah uswatun hasanah, teladan paling baik bagi kaum lelaki dalam mempergauli isteri-isterinya ..
RM17.00 RM16.15
Asmaul Husna: The Beautiful Names of Allah
Author: Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat  Allah SWT says: “Say, ‘Call upon Allah or call upon the Most Merciful. Whichever [name] you call - to Him belong the best names.’” (Al-Isra’: 110)  Al-Bukhari, Muslim and at-Tirmidzi nar..
RM18.00 RM17.10
Bahagia Dengan Islam
Indahnya hidup ini jika berlandaskan Islam. Islam agama yang sempurna dan tidak pernah menyusahkan umatnya. Ia lebih indah jika dilaksanakan dengan sabar dan ikhlas. Meninjau senario umat Islam kini, rata-rata umat Islam kini ketandusan sifat ikhlas ..
RM14.00 RM13.30
Begitu Romantis Rasulullah
Penulis: Muhammad Syauqi Banna Jumlah Muka Surat: 168 Sinopsis Keluarga merupakan wadah terpenting dalam membina peradaban sesebuah bangsa. Kejayaan sebuah negara tidak mungkin wujud tanpa dilandasi dengan kuatnya asas keluarga dala..
RM16.90 RM16.00
Begitu Romantisnya Rasulullah Edisi Kemaskini
Rasulullah adalah pasangan yang paling bahagia. Banyak hadis yang menceritakan berkaitan dengan kebahagiaan atau romantisnya Rasulullah. Tetapi dalam kalangan orientalis dan penulis Barat sedaya upaya mengaburkan kesucian kehidupan Rasulullah melalui..
RM15.00 RM14.30
Belajar Romantis
Karya: Zainuddin Qasim Wanita memang sering mempesona dengan penampilannya. Namun, apabila seorang lelaki menjadi begitu mempesonakan isterinya, tentu ada banyak kejutan dalam sifat, tingkah laku dan keperibadiannya. Rasulullah SAW bersabda..
RM18.90 RM18.00
Benarkah Ini Penguat Keimanan
Author: Ahmad Iqram Mohd Nor  Benarkah Ini Penguat Keimanan? Sebuah buku yang membicarakan persoalan iman umat Islam yang hampir-hampir dirosakkan oleh kepercayaan karut-marut. Malangnya kepercayaan itu membarah di dalam tubuh umat Islam sehi..
RM14.00 RM13.30
Bercinta Kerana Allah
Bercinta Kerana Allah Penulis: Misbah Em Majidy Sesungguhnya amat besar pernanan cinta yang Allah hadirkan di dalam diri kita. Ia bukan sekadar membuai perasaan, bukan sekadar membolehkan kita merasai nikmat duniawi semata-mata, malah ia le..
RM15.00 RM14.30
Beribadat Selazat Coklat
Karya: Sami bin Muhammad bin Jadullah 'Isham Coklat itu enak! Rasanya lazat bukan main! Tetapi dapatkah kita beramal soleh sehingga merasakan kelazatan yang luar biasa? Dapatkah amal soleh dilakukan tidak terasa seperti sekadar ibadah rutin y..
RM14.00 RM13.30
Bunga Kebahagiaan Edisi Kemaskini 2015
Author: Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat Berkasih sayang dalam rumahtangga adalah fitrah manusia. Suami isteri, anak-anak dan siapa sahaja hatta haiwan sekalipun menginginkannya. Tetapi adakah ianya berlaku dalam kehidupan sehar..
RM15.00 RM14.30
Dar Baraka - Ditulis Kerana Cinta, Diadun Kerana Cinta, Terhasil Kerana Cinta
“Akhirnya, yang condong tetap condong patuh aturan Tuhan dan yang sombong tetap sombong mati menghadap Tuhan.” (Condongnya Pisa)   Menelusuri setiap bait yang dicipta dari kembara dua penulis ini, membawakita singgahmenikmati keindah..
RM15.00 RM14.30
Dialog Rasulullah vs Yahudi
“Mereka tidak henti-henti memerangi dan memperdaya kamu, sampai mereka dapat mengembalikan kamu dari agamamu kepada kekafiran andai saja mereka mampu.” [Al-Baqarah: 217]  Dialog-dialog Rasulullah bersama kaum Yahudi mengenai akidah dan agama ..
RM13.00 RM12.40
Halal Living
oleh M. Harith Mahmud Cabaran dalam kehidupan pada abad globalisasi amat mencemaskan. Nilai-nilai kehidupan sudah menjadi kabur dari segi batasan antara baik dan buruk. Terlalu banyak suara-suara menawan yang mengelirukan cuba memujuk umat Is..
RM14.00 RM13.30
Hidup Sekali Manfaat Selamanya
Karya: Dr. Muhammad Musa Asy-Syarif "HIDUP SEKALI MANFAAT SELAMANYA" Manusia hidup di dunia ini dalam kondisi yang beragam. Mereka hidup di dunia untuk sekian waktu lamanya, kemudian meninggalkannya. Ketika anda bertanya kepada mereka, tent..
RM15.90 RM15.10
Hiduplah Seperti Orang Asing
Author: Husril Mula  Dunia ini hanya satu persinggahan. Perkara ini sudah diketahui oleh semua manusia. Namun, hanya sedikit yang mengambil iktibar daripadanya. Ramai yang tertipu dengan perhiasan dunia. Ramai yang leka dibuai hiburan dunia. ..
RM17.00 RM16.20
Hijab 0% Alasan
Tahap kesedaran menutup aurat serta menggayakan busana muslimah dilihat semakin meningkat. Oleh kerana itu, munculnya istilah Hijabista dalam pelbagai bentuk dijual di pasaran ataupun internet. Namun terdapat juga wanita berhijab tetapi tidak mengiku..
RM15.00 RM14.30
Huru - Hara Syria - Bumi Syria adalah Saksi Abadi Perjuangan Para Nabi Allah
Bumi Syria adalah saksi abadi perjuangan para nabi Allah pada masa lalu. Bumi ini menjadi tempat titisan air mata para Nabi Allah yang diusir oleh kaum mereka. Bumi ini menjadi tempat hijrah (menyelamatkan diri) yang paling aman bagi para nabi. Be..
RM16.00 RM15.20
I Love Quran and You?
Karya: Burhan Sodiq Al-Quran sebagai kitab suci umat Islam menjadi magnet luar biasa bagi umat agama lain. Ia menyimpan pengetahuan dan keistimewaan yang melebihi kitab lainnya. Namun ternyata kaum muslimin belum sepenuh mencintai kitabnya de..
RM14.00 RM13.30
Ibu Bijak, Anak Bahagia
Daripada Abu Hurairah bahawa Rasulullah saw mencium al-Hasan bin `Ali. Lantas al-Aqra` bin Hasib berkata: Sesungguhnya aku mempunyai sepuluh orang anak. Seorang pun tidak pernah aku cium. Rasulullah bersabda, “Sesiapa yang tidak ada sifat kasih sayan..
RM25.00 RM23.80
Ingatlah Tempatmu Diakhirat
Karya: Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat Peringatan tentang akhirat banyak disebut di dalam Al-Quran. Kerana Al-Quran lah sumber yang paling dekat dengan kita sebagai muslim. Apa pun, buku ini cuba menggarap ayat-ayat yang terda..
RM17.00 RM16.20
Inspirasi Kehidupan Rasulullah - Tip-tip makan dan minum daripada Rasul S.A.W
Nabi Muhammad S.A.W. diutuskan oleh Allah SWT sebagai pembawa mesej Islam kepada seluruh umat manusia. Baginda S.a.w berperanan memberi tunjuk ajar kepada manusia mengenai tatacara untuk mereka menjalankan kehidupan dengan kaedah yang terbaik di at..
RM12.00 RM11.40
Islam Demokrasi Dan Hak Asasi Manusia
Susunan: Saari Sangib Kandungan: 205 m.s. Dalam Islam, penyempurnaan hak-hak Allah akan menjamin kesahteraan hak-hak seluruh manusia dan setiap makhluk ciptaan-Nya. Dasar hak asasi manusia dalam Islam adalah bertunjangkan kepada usaha me..
RM18.00 RM17.10
Islam, Songkok & Bahasa
Buku Islam, Songkok dan Bahasa adalah gabungan rencana yang pernah ditulis oleh Maarof Salleh dalam Berita Harian Singapura. Ia juga adalah luahan umum masyarakat Islam Melayu di Singapura terhadap isu agama, negara dan bangsa. ..
RM23.00 RM21.90
Dibina oleh KedaiOnlinez.com
BukuOnline2u.Com © 2019