Categories

Lain-Lain Penerbit

Display: List / Grid
Show:
Sort By:
#Chenta
Tiada apa apa yang istimewa dengan kumpulan cerpen Inche Gabbana ini. Ia hanyalah sebuah buku yang mengumpulkan cerita-cerita pendek nukilan Inche Gabbana. Err. Obviously kot? Cerita-cerita pendek dengan pelbagai tema - kehidupan, agama, k..
RM30.00 RM28.50
10 Teknik Hafazan PROFAZZ (Professional + Huffaz)
Buku ' 10 TEKNIK HAFAZAN PROFAZZ'  ini terhasil dari gabungan idea 5 beradik PROFAZZ (Professional Huffaz) yang memiliki latar belakang pendidikan hafazan yang berbeza . Ianya terbit setelah teknik didedahkan melalui program Jelajah P..
RM33.00 RM31.40
3 Kanser 10 Bulan
Buku ini memaparkan pandangan peribadi yang unik oleh doktor yang berdepan dengan cabaran apabila tiga orang ahli keluarga beliau disahkan menghidap kanser dalam sepuluh bulan. Buku ini diharap dapat membantu orang lain melawan dan mengatasi pelba..
RM29.90 RM28.40
7 Hari Ingat Makna Bacaan Dalam Solat
Ingin tahu bagaimana cara memahami dan mengingati makna bacaan dalam solat?   Teknik bagaimana memehami dan mengingati makna bacaan dalam solat kini dibongkar oleh seorang pengamal teknik faham Arab Al-Quran tanpa asas Bahasa Arab. ..
RM18.00 RM17.10
Agama Bukan Semberono
#AgamaBukanSemberono Buku ini mengulas tentang tajuk yang pelbagai tetapi ianya menuju kepada tema yang sama iaitu menentang KEMALASAN BERFIKIR khususnya dalam perkara berkaitan AGAMA.   Tabiat enggan melebarkan daerah kewarasan apabi..
RM25.00
Aku Student Medik!
KITA MANUSIA, IMAN NAIK TURUN. KETIKA KITA IMAN TURUN, SEMUA BENDA JAHILIAH KITA NAK PULUN. NAMUN KITA SENTIASA ADA HARAPAN. KITA SENTIASA ADA PILIHAN. TERPULANG KEPADA DIRI KITA SAMA ADA PILIH UNTUK KEKAL JAHILIAH ATAUPUN MENUJU JAN..
RM25.00 RM23.80
Aku, Cikgu. (Catatan Seorang Pendidik)
Buku ini ditulis sebagai sebuah perkongsian catatan pengalaman seorang guru di salah sebuah sekolah terkemuka di Pahang. Kadangkala si guru akan mencatat pendapatnya,adakala peringatan dan nasihat buat murid-murid dan orang-orang di sekelilingnya...
RM12.00 RM11.40
Alkisah Doktor Kolget
Dalam kepala kanak-kanak, ia ada dua wajah…… Walau apapun nostalgia zaman kanak-kanak anda, mereka tetap susuk yang sama. Ada yang memanggilnya Doktor Kolget. Doktor gigi atau dentist. Cerita mereka tetap sama. Pengalaman m..
RM25.00 RM23.80
Anakku Pintar Membaca
Siri ini adalah satu sistem lengkap yang ditulis khusus untuk murid-murid berdasarkan Kurikulum Standard Prasekolah Kebangsaan (KSPK 2017) dan bersumberkan silibus terkini Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM). Kandungan buku ini telah disusun rap..
RM30.00 RM28.50
Assalamulaika, Ya Rasulullah! Seindah Solat Rasulullah
Buku Assalamualaika Ya Rasulullah Seindah Solat Rasulullah ini memerihalkan ibadah solat yang menjadi keutamaan Rasulullah SAW dalam kehidupannya. Sesungguhnya solat adalah ibadah yang paling disukai Rasulullah. Malah, ketenangan dan penyejuk hati Ba..
RM20.00 RM19.00
Bahaya Memahami Hadits Tanpa Melihat Konteks
Buku ini aslinya dikarang dalam bahasa Inggeris berjudul "Importance of Understanding the Text and the Context of Hadith" terbitan Jabatan Mufti Negeri Perlis dengan kerjasama Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Negeri Perlis. Ia..
RM15.00
BUKU PERUBATAN ISLAM  MENANGKIS KEJAHATAN MAKHLUK HALUS (Siri 1)
  (Siri 1) Oleh Al-Fadhil Ustaz Sharhan Shafie   Menyingkap Rahsia jin & syaitan Menangkis Kejahatan Ilmu Hitam Santau, Bahaya Dan Penawarnya Liku-Liku Seorang Mua'lij (Perawat) Menyingkap Rahsia Saka & Keturuna..
RM20.00 RM19.00
Buku Perubatan Islam Menangkis Jin & Sihir (Siri 2)
  Penulis: Ustaz Sharhan Shafie Terbitan: Sinar Zamdurrani   Merungkai persoalan Sihir, Kesan, Akibat & Cara Mengatasinya.   Antara Kandungan Buku ini: Bahagian 1 - Takrif dan pengertian sihir Bahagian 2 - S..
RM23.00 RM21.90
Cakar Ayam Seorang Doktor
Penulis: Dr Sharif Ahmad, Dr Fahd Razy, Dr Onn Azli, Dr Kamarul Ariffin, Cik Jazlina Syahrul Catatan, anekdot, info kesihatan, tips kesihatan, artikel. Semuanya dalam rupa santai dan semi-santai. Membaca buku ini anda dapat dos lengkap segala ..
RM27.00 RM25.70
Cakar Ayam Seorang Doktor 2.0
Dapatkan sekuel kepada naskhah ‘Best-Seller Non-Fiction 2016’ ini segera! Untuk awak yang selalu resah, gelisah dan dada sentiasa berdebar menahan rindu dendam. ..
RM28.00 RM26.60
Cara Mengatasi Gangguan Jin
Antara Kandungan Buku ini ; - Menyingkap rahsia alam jin & syaitan - Rawatan Siti Balqis  - Saka & Keturunan - Penyembuhan Al-Quran - Amalan Benteng Diri & Keluarga - Benteng daripada Iblis Syaitan - Keratan Akh..
RM30.00 RM28.50
Cikgu Bukan Ultraman
TERBITAN : NAQ PUBLICATIONS PENULIS : MOHD ZAMRI HUSAINI Mendidik anak - anak abad ke 21 merupakan cabaran besar buat para guru hari ini. Cara dan pendekatan yang digunakan mungkin sedikit sebanyak berbeza dengan pendekatan terdahulu. Alvin Tof..
RM23.90 RM22.70
Cinta Halal
Penulis : Areef & Zahirah Pages : 104  Buku Cinta Halal adalah hasil tulisan @zhrhs dan zaujnya, buku ini bukanlah buku cerita cinta. Jauh sama sekali. Tapi buku ini sesuai untuk mereka yang masih kabur tentang pernikahan yang Allah re..
RM25.00 RM23.80
Dari Sentul ke Sijangkang
Travelog Kehidupan Hampir 8 kali berpindah rumah, saya akhirnya berjaya mewujudkan 'Baiti Jannti' saya sendiri. Penat lelah usah dikata. Berhabis wang ringgit tidak terkira.  ..
RM22.00 RM20.90
Diet-licious
Orang kata dietition ni seperti sesumpah. Boleh beradaptasi dalam semua keadaan. Seorang dietition bukan hanya memberi nasihat pemakanan, tetapi punyai 1001 spesifikasi kerja yang tidak tercatat di dalam Job Description. Kadangkala jadi ch..
RM25.00 RM23.80
English Itu Mudah
"satu-satunya buku panduan ENGLISH yang diajar dalam BAHASA yang kita FAHAM"   Antara kekangan/masalah yang dihadapi apabila belajar GRAMMAR: 1. Banyak perkataan yang tidak difahami (vocab) bila membaca buku rujukan ..
RM23.00 RM21.90
Based on 10 reviews.
Fadilat Amal
Brand : Maktabah Ilmiah Edisi Semakan 1434H ..
RM35.00 RM33.30
Fiqh Keutamaan
"Saya memilih tajuk perbahasan buku ini : Fiqh Keutamaan dan tidak membataskan tiga dekad, sebagaimana yang diminta. Ini kerana saya tidak bersetuju dengan pembatasan yang amat ketat semacam itu di tengah perkembangan zaman yang begitu laju" - Dr Yus..
RM20.00 RM19.00
Fizo Omar
Sebelum bergelar artis, jangan harap beliau untuk menaiki pentas. Namun kekuatan dalaman telah membunuh ketakutan yang membumi di dalam dirinya selama ini. Dari mana kekuatan yang diperolehi Fizo Omar? Pengalaman perjalanan hidupnya mengajar terlalu ..
RM33.00 RM31.40
Formula Sifu FB Ads
Formula yang dikongsikan dalam buku ini bukanlah teknik atau formula terkini Facebook Ads yang dibuat oleh Sifufbads. Ia adalah formula yang ramai orang sudah tahu, tapi jarang dipraktikkan. Ramai orang belum sedar, untuk memajukan sesuatu perniag..
RM39.90 RM37.90
Heart With Iman
HEART WITH IMAN Heart With Iman merupakan buku dari penulis sekuel bestseller Head With Serban yang pernah menjadi fenomena dunia penulisan. Dinobatkan sebagai bestseller di rangkaian kedai buku Popular, Kinokuniya, dan juga MPH seluruh M..
RM23.00 RM21.90
Henshin Dai'e
Kekuatan impian dan cita-cita menjadi penyebar inspirasi bukan terletak pada kehendak dan keinginan diri semata-mata.   Berdakwah sampai rebah sebarkan inspirasi khas untuk ummah!   Kerana kita semua adalah dai'e.   ..
RM25.00 RM23.80
Hiatus
Hidup ini perjalanan yang akhirnya bukan pada mati. Buku ini baris-baris tulisan pada kamu, Tapi setiap baris-baris ini ibarat garis-garis luka torehan pada lengan dan peha aku. Buku ini sekadar buku pada kamu. Tapi buku ini dipenuhi r..
RM28.00 RM26.60
Hikayat Satria Satria Sejati
" Satu tragedi tidak disangka-sangka telah berlaku, menyebabkan Ariki lari dari istana, meninggalkan kezaliman ayahnya. Takdir menemukannya dengan Aifer, puteri kepada Kabeer, yang telah bersetuju melindunginya denga beberapa syaray aneh...
RM30.00 RM28.50
Imam Tulang Rusuk
#sentapsampaipatah Himpunan kisah lucu dan ringkas mengenai seorang pemuda sengal, nakal dan licik bernama Daim, yang mencari bakal isteri. Daim, bukan coklat. Bukan juga ahli korporat. Daim cuma pemuda biasa. Dia sengal. Dia nakal. Tapi, dia b..
RM20.00 RM19.00
Dibina oleh KedaiOnlinez.com
BukuOnline2u.Com © 2019