Welcome visitor you can login or create an account.

Legacy Publishing

Legacy Publishing
Display: List Grid
Show:
Sort By:
"Penjual Dadih Menulis Buku." Aku, Dia & Rezeki adalah himpunan pengalaman sebenar seorang insan biasa. Melihat sisi kehidupannya, beliau bukanlah seorang yang kaya harta. Tetapi sesiapa saja yang mengenalinya, pasti akan berkata, "Beliau seor..
RM23.20 RM24.38
Makan, acara kegemaran semua insan. Bila gembira kita makan. Bila sedih kita makan. Bila dapat rezeki lebih, kita buat makan-makan. Bila ditimpa kedukaan, kita jamu makan. Hidup ini tidak lari dari makan. Apabila Dietitian Bercerita merupakan catatan..
RM21.90 RM23.00
“Bakal jutawan hartanah… Jika ada RM50,000, mereka beli kedai. Jika ada RM5,000 mereka beli rumah. Jika Cuma ada RM50, mereka beli buku.” – ROHANIAH NOOR “Orang hebat suka pegang dan baca buku perlaburan hartanah. Andalah tu… =).” – ROHANIAH NOOR “..
RM27.60 RM29.00
Rafie Ramli & Felinna Nadea Ed Fatah Betul orang kaya paling lama dihisab nanti, tapi jika setiap yang dihisab itu adalah pahala belaka tak ke berbaloi menunggu lama? Guna harta buat kebajikan, gunakan harta buat kebaikan. ..
RM26.60 RM28.00
Seorang anak diciptakan hebat oleh Maha Pencipta, dihantar kebumi untuk memimpin dunia dan menyelamatkan manusia. Namun, potensi dan kehebatan luar biasa itu hanya kelihatan jika digilap oleh manusia bergelar ibubapa. Senaraikan semua gelagat anak..
RM22.80 RM24.00
Kehadirannya menjadi rayuan dalam setiap doa. Hati cemburu melihat bahagia orang lain bersama cahaya mata masing-masing.   Namun apabila Allah menunaikan apa yang dipinta, apakah kita sudah benar-benar berusaha menjaga anugerah-Nya. Apakah..
RM23.80 RM25.00
CUTI-CUTI HALAL adalah sebuah buku panduan mengenai percutian. Ia merangkumi pelbagai tips termasuk persediaan sebelum bercuti, barangan yang perlu dibawa, pemilihan penginapan, pengangkutan  dan sebagainya.Buku ini juga mengandungi soal jawab m..
RM23.80 RM25.00
Kerana aku hamba-NYA Setiap detik hanya bergantung harap pada-NYA.   Kerana aku hamba-NYA Percaya itu sentiasa ada.   Kerana aku hamba-NYA Sungguh aku sedar, seluruh isi dunia ini hanya sementara. Jasad ini sementara. Akal ini semen..
RM21.90 RM23.00
Oleh Wardah Abdullah Semasa Tuhan menjemput yang disayangi kembali Hati tidak rela dia pergi Ketika Tuhan memberi takdir ikatan tidak tersimpul lagi Hati resah tidak mengerti Apakah Tuhan sudah meninggalkan petak-petak kosong dalam keh..
RM24.70 RM26.00
Anak-anak ini lembut hati dan lemah fikirannya walau senakal mana pun mereka. Masih belum benar-benar faham beza antara marah dan saying. Mereka perlu diasuh dan dididik dengan hemah dan hikmah seperti tauladan yang ditunjukkan oleh Rasulullah s.a.w...
RM18.00 RM19.00
Nudin adalah sahabat yang setia. Juga penasihat makanan kesihatan kepada Amir, Danial, Elisa dan ramai lagi. Belajar membaca label makanan, khasiat gula dan garam serta senaman. Asal sahaja tidak ditemukan Nudins dengan aiskrim! ..
RM10.00
" Pada awal minggu kedua selepas pulang daripada hospital, Akmal pengsan di atas riba saya. Mujur saya ada bertanya juru-rawat, apa yang perlu saya lakukan jika bayi saya tidak bernafas. Saya menepuk belakang Akmal dengan kuat sambil menjentik tapak ..
RM19.00 RM20.00
Semua orang ada cerita. Ada cerita sendiri, ada juga cerita orang lain. ‘Saya Ada Cerita’ ini juga adalah koleksi pelbagai cerita manusia. Dan setiap satu cerita itu ada inspirasi.   Bagi sesetengah orang, tayar adalah sekadar tayar yang g..
RM25.70 RM27.00
Buku ini menghimpunkan kisah-kisah di Jabatan Kecemasan sebuah hospital di Sabah.   Penulis menulis kisah-kisah ini dan menyelitkan nilai-nilai hidup yang dapat dipelajari melalui kisah-kisah ini.       ..
RM20.00 RM21.00
×
×
×
×
×
×
×