Welcome visitor you can login or create an account.

Diskaun Hebat

Diskaun Hebat

Display: List Grid
Show:
Sort By:
Kenapa 'Aku Ingin Berubah'? . . sinopsis: Buku 'Aku Ingin Berubah' bukanlah buku novel Harry Potter ataupun Batman The Dark Knight. Tapi sebuah panduan, bimbingan serta saranan tentang bagaimana ingin berubah. Saya dapat idea untuk..
RM16.30 RM25.00
Buku Allah Tempat Meminta merupakan kolaborasi Ustaz Fathuri Sallehudin (penulis buku Mudahnya Menjemput Rezeki) bersama 40 penulis jemputan yang merupakan warga MMR (follower page MMR). Buku ini merupakan hasil usaha Ustaz untuk menghimpunkan kis..
RM10.80 RM18.00
“Selalu sangat aku dengar frasa ‘aku pergi ke barat, aku melihat Islam’. Bagi aku, orang yang cakap ni memang tak pernah faham betul-betul,Islam tu apa. Aku dulu macam tu juga. Tapi makin lama aku duduk sini, makin banyak perkara..
RM12.00 RM20.00
“Masa aku masih setahun jagung, bila cikgu mengajar di sekolah tentang subjek cita-cita, jawapan yang aku ada mesti tak lari dari rakan-rakan sekelas lain. Ada doktor, ada firemen, ada tentera. Well, maybe once, I do told that I wanted to be..
RM12.00 RM20.00
Cerpen Sentap Penerbit : Tarbiah Sentap Penulis : Ahmad Shukery Azizan Untuk siapa buku ini ditulis? 1.Untuk mereka yang rasa bahawa cintanya pada pasangan sebelum nikahnya adalah cinta yang tulus suci murni kerana Allah dan kekal sa..
RM16.30 RM25.00
EKSTREMIS DUA KUTUB “Aku nampak sekarang ada dua kutub kefahaman ekstremis yang sedang melanda umat ini. Kutub itu adalah kutub teroris dan juga kutub liberal. Kedua-dua kutub fahaman ini telah membawa imej yang buruk terhadap Islam. Isl..
RM12.00 RM20.00
Heartshot Buatmu Ikhwah (HBI) is a book co-authored by Troll Tarbawi and Al-Mutarobbi covering various issues and specially written for ikhwah and akhawat. HBI is written in Malay. ..
RM16.30 RM25.00
Buku Ikhwah Pakai Jeans: Kerana Akhirnya Ikhwah Itu Seorang Lelaki atau nama singkatannya, IPJ, merupakan himpunan tulisan terpilih Inche gabbana menerusi blognya yang popular, Angel Pakai Gucci. Asal pembukuan tulisan-tulisan Inche gabbana ini ad..
RM16.30 RM25.00
Mengapa perlu memiliki buku ini? Buku panduan murabbi dalam bentuk soal-jawab 100 solusi kisah pengalaman sebenar Mengandungi ilustrasi-ilustrasi menarik Membantu menjawab persoalan hangat yang se..
RM13.80 RM23.00
“Kakistokrasi ertinya sebuah pemerintahan di bawah pimpinan orang yang paling teruk dan tidak layak memimpin. Aneh, jika mereka orang yang teruk dan tidak layak, mengapa masih di tampuk kepimpinan?  Namun itulah hakikatnya yang sedang b..
RM12.00 RM20.00
"Kerana lafaz syahadah itu, hidupku terang tanpa sirna" "Selepas Islam, aku mula tidak menjadikan diriku sebagai 'king' dalam setiap keputusanku. Aku mula belajar menjaga hati dan perasaan sahabat lain. Mudah kata,aku ha..
RM10.80 RM18.00
“Korang rasa susah nak ajar budak? Korang rasa budak-budak sekarang ni kurang ajar, tak reti hormat? Memang, tak senang beb nak jadi cikgu, semua pengalaman aku berdepan dan uruskan budak-budak kategori ‘nakal’ ni aku sumbat dala..
RM12.00 RM20.00
“Buku Melayu ke Bulan adalah sebuah kritik sosial kepada masyarakat Melayu kita di Malaysia. Aku ingin mengambarkan dalam satu sudut lain “blind spot” yang orang Melayu selalu terlepas pandang, kenapa orang Melayu dari dulu tidak..
RM12.00 RM20.00
Ini adalah kisah kami, momento kami sepanjang hidup. Setiap orang ada kisah hitamnya, dan setiap orang yang berubah, ada detik manis yang akan disimpan sampai bila-bila. MOMENTO adalah kisah hidup kami. "Sometimes people with the wors..
RM16.30 RM25.00
“Ini kisah dan coretan opah sebagai anak perantau di negeri abang gangnam. Selama lima tahun opah merantau, sudah tiba masanya opah berkongsi bedtime stories dengan cucu-cucu opah. Apa yang baik, ambiklah cu. Apa yang buruk mohon flush dal..
RM12.00 RM20.00
Beberapa waktu lalu, muncul beberapa respons daripada pembaca. Ada di antara mereka yang menganggap Hassan Al-Banna sebagai figura yang sangat ideal sebagai seorang suami, sehingga apabila para isteri membaca buku tersebut, yang muncul adalah kein..
RM7.20 RM12.00
Rehabilitasi by Faiz Ibrahim #Rehabilitasi adalah daripada perkataan inggeris yang bertajuk Rehabilitation. #Rehabilitasi menurut konsep buku saya adalah satu proses pemulihan daripada sakit. Sakit itu luas maksudnya. Sakit itu juga boleh jadi s..
RM12.00 RM20.00
Reinkarnasi by Faiz Ibrahim 10 Fakta Tentang Buku Reinkarnasi by Faiz Ibrahim   Idea asal untuk tulis buku ini adalah daripada mentor saya. Dia kata saya boleh menulis dan bagi orang rasa plus saya ada pengalaman hidup yang banyak orang..
RM11.40 RM19.00
It is easy to take a selfie at the right angle, but Allah looks at us from every angle, not just our "good side" - Zahirah Zamree   ..
RM16.30 RM25.00
Apa signifikan Tarbiah Basah? Moga selepas kalian membacanya, hati mula di basahi iman, dan pipi di basahi air mata! ..
RM16.30 RM25.00
Sinopsis: Untuk siapakah buku 'Tarbiah Sentap' ini? . 1)Untuk orang yang merasakan dirinya tak pernah buat dosa. Mungkin dia lupa, yang maksum hanyalah rasulullah. . 2)Untuk orang yang merasakan dirinya tak pernah bertaubat. ..
RM16.30 RM25.00
Gadis pertama yang membuatkan hatiku tertawan tatkala meminjakkan kaki ke bumi Urdun ini. Dia peramah, riang, ceria, sopan orangnya. Bertubuh sederhana, berkaca mata, mempunyai rona mata yang sayup. Uhh.. Siapa yang tidak tertawan. Ayu, berbaj..
RM16.30 RM25.00
×
×
×
×
×
×
×