Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/bukubest/public_html/catalog/controller/common/column_left.php on line 49Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/bukubest/public_html/catalog/controller/common/column_right.php on line 49Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/bukubest/public_html/catalog/controller/common/content_top.php on line 49Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/bukubest/public_html/catalog/controller/common/content_bottom.php on line 49 Membongkar Sejarah Pemerintahan Islam Di Alam Melayu
Categories
CARA PEMBELIAN

1. Buat belian terus menerusi Shopping Cart ATAU

2. Buat belian menerusi borang tempahan alternatif di bawah ATAU

3. E-Mail order terus ke bukuonline2u@gmail.com ATAU

4. WhatsApp order terus ke +6019-5706879

CARA PEMBAYARAN

- Maybank / CIMB / Bank Islam / Bank Simpanan Nasional / Paypal / Kad Kredit

PENGHANTARAN

Penghantaran adalah  PERCUMA  untuk pembelian bernilai RM 250.00 ke atas (Semenanjung Malaysia sahaja)

Membongkar Sejarah Pemerintahan Islam Di Alam Melayu

Membongkar Sejarah Pemerintahan Islam Di Alam Melayu
Brand: HIjjaz Records Publishing
Product Code: HRP053
Availability: In Stock
Price: RM45.90 RM43.70
Qty:     - OR -   Add to Wish List
Add to Compare

Membongkar Sejarah Pemerintahan Islam Di Alam Melayu

Sebenarnya, perkataan Melayu itu sendiri pada masa kini mempunyai beberapa konsep dan pengertian. Pertama sekali secara khususnya ia dipakai dalam konteks Semenanjung Tanah Melayu yang mempunyai tiga ciri utama, : iaitu menggunakan Bahasa Melayu sebagai bahasa utama, beragama Islam, dan berpegang kepada adat resam Melayu. Menurut konsepsi yang termaktub dalam Perlembagaan Malaysia, sesiapa sahaja dapat menjadi Melayu atau “masuk melayu” setelah memenuhi ketiga-ketiga syarat ini.
 
Terdapat pula pengertian Melayu yang luas sebagai satu kelompok bangsa atau rumpun bangsa yang besar. Konsepsi ini dipakai dari segi linguistic dan antropologi, atau dari segi bahasa dan budaya, tanpa menekankan aspek agama Islam dalam takrifan Melayu seperti di atas. Dengan konsepsi seperti ini maka wilayah cakupan Alam Melayu atau Dunia Melayu menjadi lebih luas. Buku ini cuba memperincikan sejarah pemerintahan dan kerajaan-kerajaan Islam di Alam Melayu, sejak awal pertumbuhannya hingga kejatuhannya menjelang kedatangan penjajah Barat.

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below:Dibina oleh KedaiOnlinez.com
BukuOnline2u.Com © 2019