Bagaimana Menghadapi Cabaran - Hidup Bahagia, Berjaya & Ceria

Bagaimana Menghadapi Cabaran - Hidup Bahagia, Berjaya & Ceria
Click image for Gallery
  • Product Code: PAE012
  • Availability: In Stock
  • RM18.00 RM17.10
+
-


Di antara dua jenis hamba Allah, satu golongan diberikan kebaikan melalui ketaatan mereka melakukan ibadah, siang dan malam, mereka dipancarkan oleh cahaya solat malam, bacaan Al-Quran, wirid dan zikir, lalu hidup dengan penuh keceriaan. Namun segolongan lain Allah kurniakan kebaikan melalui cabaran dan ujian. Lalu dengannya hati mereka menjadi hidup, jiwa mereka semakin mantap dan kukuh dengan keimanan dan ketakwaan, lantaran asakan cabaran dan ujian.

Inilah persoalan pokok yang dibincangkan dalam buku berjudul " Bagaimana Mennghadapi Cabaran, Hidup Bahagia, Berjaya dan Ceria" ini. Buku ini memuatkan petikan dari Al-Quran dan Hadis, serta pandangan para sahabat Rasulullah SAW bagi membangkitkan dorongan dan semangat untuk terus maju meredah segala cabaran dan ujian dalam hidup.

Sesunggunhnya buku ini mengajak anda mengenal lebih dekat lagi akan hakikat cabaran, musibah, ujian dan cubaan yang Allah turunkan ke atas sesiapa di kalangan Hamba Nya yang dikehendaki di kalangan para Nabi-Nya, para sahabar Rasulullah dan para solehin serta tokoh-tokoh pejuang kebenaran yang mampu dan berjaya menghadapi cabaran dan ujian dalam perjuangan tanpa ada tempoh waktunya, sehinggalah mereka berjaya mengukir sejarah kebaikan dan kebahagiaan yang dapat dicontohi oleh generasi sezaman dan selepas mereka. 

Write a review

Please login or register to review

Bestsellers