40 Hadis Tentang Kanak-Kanak

40 Hadis Tentang Kanak-Kanak
Click image for Gallery
  • Product Code: TBSB305
  • Availability: In Stock
  • RM9.00
+
-


Perhatian kepada golongan kanak-kanak adalah penting kerana merekalah yang akan mencorakkan rona kehidupan pada masa akan datang. Mereka merupakan aset dalam pembentukan dan pembangunan sesebuah bangsa dan negara. Justeru, usaha memberi pendidikan dan tarbiah yang terbaik kepada mereka merupakan suatu tanggungjawab yang besar di bahu ibu bapa dan para pendidik secara umumnya.
Himpunan 40 buah hadis berkaitan kanak-kanak ini secara khusus bukanlah ditujukan kepada golongan kanak-kanak, tetapi yang lebih utama ia ditujukan kepada semua ibu bapa, guru dan lain-lain yang terlibat dalam tugas mendidik kanak-kanak. Buku ini diharapkan dapat menjadi panduan dan pedoman buat mereka untuk mendidik kanak-kanak menurut sunah Nabi dan para salafussoleh.

Kelebihan 1
Ibu bapa yang ingin mencari bahan bacaan untuk anak-anak dalam aktiviti seperti “bulatan keluarga” atau bacaan pada waktu-waktu luang bersama.

Kelebihan 2
Guru-guru yang berhasrat mendapatkan sebuah buku yang sesuai sebagai silibus pengajian hadis untuk murid-murid.

Kelebihan 3
Para pelajar yang mungkin tercari-cari bahan bacaan yang menghimpunkan hadis-hadis mengenai kanak-kanak.

Kelebihan 4
Seantero masyarakat yang mempunyai usaha dan aspirasi murni untuk belajar mengenai kanak- kanak mengikut perspektif yang disarankan oleh Rasulullah.

 

Write a review

Please login or register to review

Bestsellers