Siri Kitab Turath 3 : Jalan Menuju Petunjuk

Siri Kitab Turath 3 : Jalan Menuju Petunjuk
Click image for Gallery
  • RM25.00 RM23.80
+
-


Hard Cover
 
M/S : 208
 
Tarikh terbit : Julai 2017
 
Bidayah al-Hidayah adalah sebuah karya yang tidak asing lagi dalam dunia Islam. Ia telah menjadi bahan rujukan utama dalam kalangan umat Islam tanpa dibatasi sempadan negara dan perbezaan bangsa. Bahkan, kitab ini telah diterjemah dalam pelbagai bahasa. Itulah antara tanda keberkatan dan    penerimaan kitab ini. Di Nusantara, kitab Bidayah al- Hidayah ini telah diterima dengan baik sebagai baahan bacaan umum dan khusus, sama ada di masjid-masjid, surau serta pusat-pusat pengajian. Ia menjadi bahan yang dipelajari oleh setiap pelajar yang ingin memulakan jalan menuntut ilmu. Keistimewaan kitab ini adalah, ia menjadi panduan atau boleh disebut sebagai manual harian bagi seorang Muslim sama ada berkaitan amalan ketaatan (rohani dan jasmani), menjauhi kemaksiatan dan perhubungan sesama insan. Ketiga-tiga perkara ini ialah tunggak utama kepada seorang Muslim.
 
Kelebihan 1
Diterima dengan baik sebagai bahan bacaan umum dan khusus, sama ada di masjid-masjid, surau serta pusat-pusat pengajian.
 
Kelebihan 2
Dijadikan panduan atau boleh disebut manual harian bagi seorang Muslim sama ada berkaitan amalan ketaatan (rohani dan jasmani).
 
Kelebihan 3
Menjauhi kemaksiatan dan perhubungan sesama insan.

Write a review

Please login or register to review

Related Products

Bestsellers