Affiliatte

Pihak BukuOnline2u.Com membuka peluang kepada pelanggan semua untuk menyertai kami sebagai affiliatte. 

Anda akan menerima komisen atas setiap jualan yang dihasilkan menerusi link yang anda promosikan.

 

LANGKAH 1

DAFTAR JADI AFFILIATTE BUKUONLINE2U.COM

http://bukuonline2u.com/index.php?route=affiliate/account

 

LANGKAH 2

PILIH PRODUK YANG INGIN DIPROMOSIKAN

 

My Tracking Information

Custom Affiliate Tracking Code

KLIK 1

 

KLIK 2

 

LANGKAH 3

PROMOSIKAN LINK PRODUK YANG ANDA PILIH

 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

APA ITU AFFILIATTE?

Nota ini diambil dari FB Pakar Affiliatte - Tuan Razif Yusuf

8 Sebab Sertai Pemasaran Affiliate

oleh Razif Yusof www.FB.com/BisnesAffiliate

Pemasaran affiliate ialah memasarkan produk orang lain dan sekiranya pembeli melakukan pembelian melalui link affiliate anda, anda akan dibayar komisen jualan oleh penjual. Pemasaran affiliate semakin popular di kalangan ramai usahawan internet pada masa kini, dan tidak mustahil pemasaran ini akan lebih berkembang pada masa hadapan.

 Pernahkah anda terfikir untuk memulakan perniagaan affiliate anda sendiri?

 Mari kita lihat 8 sebab utama kenapa anda patut serius memikirkan untuk menyertai pemasaran affiliate.

 1. Model perniagaan yang boleh terus bermula

Anda tidak memerlukan persiapan yang panjang untuk memulakan perniagaan affiliate. Sebaik sahaja anda mendaftar dengan laman-laman web yang menyediakan perkhidmatan affiliate, anda boleh terus bermula menjalankan promosi untuk produk jualan tersebut. Tambahan lagi, oleh kerana perniagaan affiliate dijalankan atas platform internet, perniagaan anda sebenarnya berjalan 24 jam sehari, 7 hari seminggu! Anda juga boleh menjalankan perniagaan ini dari rumah tanpa perlu ke pejabat, dan ia boleh dijalankan pada bila-bila masa mengikut kesesuaian anda.

  2. Tidak perlukan produk sendiri

Antara penghalang utama seseorang usahawan baru untuk memulakan perniagaan internet adalah kekangan masa atau sumber untuk menyiapkan produk sendiri. Masalah ini dapat diatasi sekiranya anda memilih untuk menjalan pemasaran affiliate, kerana anda tidak memerlukan produk sendiri untuk dipasarkan. Kembali kepada asas pemasaran affiliate, anda sebenarnya memasarkan produk orang lain, dan menjana pendapatan setiap kali sesiapa membeli produk tersebut daripada link affiliate anda. Mudah, bukan?

  3. Tidak perlukan modal yang tinggi

Anda juga tidak memerlukan modal yang tinggi untuk menjalankan perniagaan affiliate. Ini adalah kerana anda sendiri yang tentukan kaedah pemasaran yang anda inginkan. Sebaik berdaftar dengan mana-mana program affiliate, pada hakikatnya, anda sudahpun mempunyai satu model perniagaan online yang berpotensi menjadi penjana keuntungan untuk anda. Bahkan, anda boleh memilih untuk langsung tidak mengeluarkan sesen pun untuk mula mempromosi laman web affiliate anda kepada prospek pembeli yang berminat.

  4. Tidak memerlukan laman web dan hosting

Kebiasaannya, anda akan dibekalkan dengan laman web jualan anda sendiri yang dikenalpasti dengan link affiliate anda. Laman web jualan ini 100% sama dengan laman web jualan pemiliknya, cuma laman web anda mempunyai link affiliate anda untuk membezakannya dengan laman web affiliate lain. Oleh itu, anda tidak perlu pening memikirkan untuk membina laman web sendiri, membeli domain dan hosting sendiri untuk menjalankan perniagaan affiliate anda.

  5. Tidak perlu runsing menguruskan jualan

Kelebihan pemasaran affiliate yang berikutnya adalah anda tidak perlu runsing untuk menguruskan jualan, seperti merekod butiran pembeli, mengenalpasti pakej pembelian, menguruskan pembungkusan dan penghantaran dan sebagainya. Ini adalah kerana semua urusan jualan dilakukan oleh penjual produk tersebut, dan anda boleh focus untuk melakukan promosi, promosi dan promosi untuk mendapatkan prospek pembeli melalui link affiliate anda. Itu sahaja.

  6. Bahan promosi biasanya disediakan oleh penjual

Lazimnya apabila anda berdaftar dengan program-program affiliate, penjual lazimnya sudah menyediakan bahan promosi bagi memudahkan pemasaran anda. Sebagai contoh, kandungan emel untuk senarai subscriber anda, banner, teks promosi dan sebagainya. Anda tidak perlu pelik kenapa penjual sungguh baik hati menyediakan semua ini untuk anda. Sebenarnya, penjual akan mempunyai untung yang tinggi sekiranya beliau dapat membantu anda menjalankan promosi, dan mandapatkan pelanggan yang lebih ramai.

  7. Anda pilih sendiri kaedah pemasaran anda

Oleh kerana semua bahan perniagaan sudah tersedia untuk anda memulakan pemasaran affiliate anda, anda mempunyai fleksibiliti untuk memilih sendiri kaedah pemasaran yang anda inginkan. Sekiranya anda mempunyai kekangan bajet, anda boleh fokus untuk melakukan pemasaran percuma semata-mata, seperti pemasaran emel, blogging, media sosial, menggunakan kuasa forum dan sebagainya. Manakala sekiranya anda mempunyai bajet yang lebih, anda boleh memilih untuk melakukan pemasaran berbayar seperti menempah banner di fanpage media sosial, facebook Ads, membeli iklan berbayar dan sebagainya.

  8. Tiada had untuk menjana pendapatan

Memandangkan pemasaran affiliate ini begitu mudah untuk dimulakan, dengan semua bahan promosi telahpun disediakan, sebenarnya tiada had untuk anda menjana pendapatan lumayan melalui model perniagaan ini. Bergantung kepada usaha yang konsisten yang anda berikan untuk pemasaran affiliate anda, anda berpotensi menjana keuntungan yang besar dalam tempoh yang singkat.


Pakej Wakaf Buku - 1

Pakej Wakaf Buku - 1

Pakej Beli Buku & Wakaf ini bertujuan menggalakkan orang ramai menjadikan buku sebagai salah sat..

RM100.00

Pakej Wakaf Buku - 2

Pakej Wakaf Buku - 2

Pakej Beli Buku & Wakaf ini bertujuan menggalakkan orang ramai menjadikan buku sebagai salah sat..

RM200.00

Showing 1 to 2 of 2 (1 Pages)