Didik Anak Connect Dengan Allah

Didik Anak Connect Dengan Allah
Click image for Gallery
  • RM20.00 RM19.00
+
-


Inilah skrip jawapan soalan bocor terhadap soalan yang bakal diajukan oleh anak-anak - Mazura Stapah (Pensyarah, Ibu 3 orang cahaya mata)

Anak-anak saya sering bertanya, " Allah itu baikkah, Umi?" " Umi, Allah di mana?" "Umi, boleh kakak tengok Allah?" Soalan-soalan ini menguji keterbatasan akal dan fikiran saya bagi memberikan penjelasan yang mudah difahami oleh mereka. Buku ini membantu ibu bapa menjawab setiap soalan yang mengaitkan Allah dalam kehidupan harian mereka - Nurul Izza (Guru, Ibu 3 orang cahaya mata)

SubhanAllah, isi kandungan buku ini benar-benar memperluaskan idea saya dalam usaha mengenalkan Allah kepada anakanda, Puteri Maisarah. Penerangan mengenai peringkat-peringkat mengenal Allah dalam setiap bab, dengan cara begitu mudah diaplikasikan ke atas kanak-kanak seawal usia dua tahun - Datin Romaizah Abdul Kadir (Penolong Pengarah, Ibu Seorang Cahaya Mata)

Pembacaan saya dari bab awal sehingga akhir penuh tanda tanya dalam hati ini, "Adakah aku ibu seperti ini?"Apakah aku sudah menunaikan hak-hak anakku dengan didikanMu?"Betapa diri ini tersentuh dengan setiap dialog di dalam buku ini. Buku ini adalah pembelajaran sepanjang hayat seusia mereka dalam kandungan sehingga mereka mampu menongkah arus sendiri -Wan Hafilah Wan Hussin (Guru, Ibu, 3 orang cahaya mata)

Pendek kata, buku ini berjaya mengetuk pintu hati saya supaya lebih mendekatkan diri kepadaNya dalam mendidik anak-anak yang menjadi pinjaman sementara di dunia - Nuraliyah Sallehah Md. Ngadiran (Suri rumah, Ibu 3 orang cahaya mata)

Write a review

Please login or register to review

Bestsellers