Jom Berhenti Merokok (E-Book)

Jom Berhenti Merokok (E-Book)
Click image for Gallery
 • Product Code: EBOOK002
 • Availability: In Stock
 • RM30,000.00 RM30.00
+
-


Ebook Jom Berhenti Merokok

 

Perhatian! Jangan Membazirkan Wang & Membahayakan Kesihatan Anda!

Ketahui Bagaimana Anda Boleh Berhenti Merokok Untuk Selama-lamanya Dalam Masa 3 Minggu Tanpa Perlu Mengambil Sebarang Ubat atau Herba atau sebarang makanan pelik!

 

Salam hormat buat sahabatku..

Saya pasti! Suatu masa dahulu.. anda bukanlah seorang perokok! Namun, atas pengaruh rakan-rakan, anda akhirnya terjebak dan menjadi salah seorang perokok tegar. Beribu-ribu wang telah dihabiskan untuk membeli rokok selama beberapa tahun kebelakangan ini. Prestasi kesihatan anda pula, semakin menurun. Jika dulu anda boleh berlari dan bermain bola tanpa rasa penat, kini, baru naik tangga rumah je pun sudah termengah-mengah.

Tidak perlulah saya menceritakan lebih banyak lagi akan keburukan merokok, saya pasti anda pun sudah sedia maklum, malah, anda mungkin lebih arif lagi mengenainya. Masakan tidak, setiap hari anda membaca notis amaran serta melihat gambar yang mengerikan yang terdapat pada kotak rokok tersebut. Sudah tentunya anda sudah begitu faham dan tahu mengenainya.

Namun begitu, walaupun betapa nikmatnya anda menghisap asap pahit itu, saya pasti, ada sekelumit niat serta keinginan di dalam diri anda untuk berhenti merokok.

Niat untuk berhenti merokok ini sememangnya ada di setiap benak fikiran dan sanubari semua perokok, malah, ada juga yang pernah mencuba untuk berhenti darinya. Tetapi, ramai yang gagal. Jika berjaya pun, hanya untuk sementara waktu sahaja, 2-3 hari selepas itu, mereka akan menghisap rokok semula. Akhirnya, mereka pasrah dan berfikir, "Tidak mengapalah, lama-lama nanti aku akan berhenti sendiri bila sampai waktunya".

 

Maaf Sahabatku! Berhenti Sendiri Itu Hanya Akan Berlaku...
Apabila Nafas Anda Berhenti (MATI)!

Jika anda tidak berusaha untuk berhenti daripadanya, maka ia tidak akan terhenti. Usah lah berputus asa... untuk berhenti merokok!, ada caranya. Ianya seperti berperang, anda mesti ada strategi! Tidak boleh serang secara melulu dan bertahan tidak kena pada tempatnya. Jika tidak, tidak hairanlah anda masih lagi menghisap batang panas yang berasa payau itu sehingga hari ini.

Dulu... Saya Juga Seperti Anda..

Saya mula menghisap rokok ketika dibangku sekolah. Semuanya kerana terikut-ikut atas pengaruh rakan. Pertama kali saya menghisap rokok, saya batuk terbahak-bahak dan terasa ingin muntah. Pada waktu itu, saya tidak sedar, itu sebenarnya adalah merupakan petunjuk bahawa tubuh saya terkejut dengan racun yang saya sendiri alurkan.

Hisap RokokPada waktu itu saya menghisap rokok hanyalah sekadar suka-suka. Saya mula menjadi perokok tegar selepas melanjutkan pelajaran ke sebuah kolej matrikulasi. Berpuluh-puluh ringgit saya habiskan setiap bulan untuk membeli kotak rokok. Perkara ini berterusan sehinggalah saya tamat belajar di IPTA dan memasuki alam pekerjaan.

Jika dikira-kira, berpuluh ribu wang saya telah dihabiskan hanya untuk membeli rokok. Sememangnya sesuatu yang amat sadis dan merugikan.

Sampailah di suatu ketika, apabila saya bertemu dengan seorang rakan saya yang telahpun berjaya berhenti merokok. Dari situ, timbul perasaan cemburu dan teruja dalam diri saya untuk turut sama berhenti merokok. Saya sungguh berasa tercabar untuk turut membuktikan yang saya juga boleh berhenti merokok

Setelah berusaha beberapa minggu, saya berjaya berhenti merokok, namun.. selepas beberapa hari, saya ‘on’ balik. Kadang-kadang, saya terfikir seperti mahu berputus asa.. tetapi mengenangkan "Jika orang lain boleh buat! kenapa aku tidak boleh buat?" . Saya kuatkan semangat dan tekad untuk berhenti merokok...

Alhamdulilah, berkat usaha melalui tunjuk ajar rakan-rakan, sokongan keluarga dan juga dari hasil pembacaan, saya akhirnya menjumpai penawarnya...

 

Cara Yang Sebenar-sebenarnya Bagaimana Untuk Berhenti Merokok..

Ya! saya telah menjumpai cara yang sebenar-benarnya untuk berhenti merokok. Saya kini sudah tidak lagi merokok! Saya berjaya berhenti merokok TANPA PERLU mengambil apa-apa ubat, mahupun gula-gula getah semata-mata untuk mengantikan ketagihan merokok.

Pada pengalaman saya, kaedah sebegitu sebenarnya kurang berkesan. Ianya hanya akan membuatkan anda bergantung pula kepada bahan-bahan tersebut. Silap haribulan, kos untuk membeli penawar itu lebih tinggi dari kos merokok. Akibatnya, lambat-laun, anda akan kembali merokok semula.

 

Hidup Saya Kini Lebih Bermakna!

Benar sahabatku, setelah berjaya berhenti merokok, saya dapat merasakan perbezaan yang amat ketara dalam hidup saya. Saya rasa, hidup saya lebih bermakna dan lebih menggembirakan.

Saya kini sudah boleh merasai akan rasa sebenar setiap makanan yang saya nikmati. Berbanding dulu, makanan yang dimakan tidak dapat saya rasai akan kemanisan dan kesegarannya yang sebenar. Rasa payau pada lidah menenggelamkan nikmat sebenar rasa makanan yang dimakan.

Kehidupan saya juga rasa lebih bertenaga. Setiap kali bangun tidur, saya rasa lebih segar. Si isteri? Jangan ceritalah.. dia pun lebih gembira kerana tiada lagi nafas busuk yang berbau rokok setiap kali bangun tidur.

Wang? Jika dulu agak sukar untuk saya menyimpan wang, kini, alhamdulilah, sedikit demi sedikit saya dapat menyimpan wang dan sekaligus menjadikan kedudukan kewangan saya lebih baik.

Rakan-rakan? Percaya atau tidak, selepas saya berhenti merokok, satu demi satu rakan saya juga turut berhenti merokok, semuanya menggunakan teknik yang sama seperti mana yang saya gunakan.

HIDUP ini menjadi lebih INDAH!

 

Jom! Mari Kita Berhenti Merokok!

Marilah! marilah kita bersama-sama memBEBASkan diri daripada menjadi "Hamba Rokok" untuk selama-lamanya... bukan untuk 3 hari, seminggu atau sebulan... tapi untuk selama-lamanya...

Untuk tujuan itu, saya telah pun membukukan "Cara-cara Bagaimana Saya Berhenti Merokok!". Saya harap, ianya dapat membantu anda di dalam usaha untuk berhenti merokok! Jika saya mampu lakukannya.. saya yakin, anda juga mampu untuk melakukannya?

Inilah dia ebook yang telah saya tulis untuk membantu anda membebaskan diri jadi menjadi perokok tegar. Di dalam ebook ini, saya kongsikan cara-cara mudah untuk berhenti merokok. Selain itu, antara isi kandungan yang turut terdapat dalam ebook ini ialah:-

Ebook Jom Berhenti Merokok

Inilah dia ebook yang telah saya tulis untuk membantu anda membebaskan diri jadi menjadi perokok tegar. Di dalam ebook ini, saya kongsikan cara-cara mudah untuk berhenti merokok. Selain itu, antara isi kandungan yang turut terdapat dalam ebook ini ialah:-

 • 2 Perkara Utama Yang Membuatkan Anda Terus Merokok. 
  Anda perlu sedar mengenai 2 perkara ini, jika tidak, sampai bila-bila pun anda akan terus merokok.

 • 5 Sebab Utama Kenapa Susah Untuk Berhenti Merokok. 
  Ramai orang yang gagal berhenti merokok, tidak tahu sebab mengapa mereka gagal untuk berhenti. Disebabkan itu, mereka akhirnya menjadi pasrah dan tidak mahu lagi berusaha

 • 4 Kelebihan Utama Berhenti Merokok. 
  Jika anda ingin berhenti merokok, anda mesti tahu, mengapa anda mesti berhenti merokok? 4 Kelebihan ini akan memberikan anda sebab yang kukuh, mengapa anda perlu berhenti merokok sekarang!

 • Langkah-langkah Mudah Berhenti Rokok. 
  Disinilah rahsia terbesar bagaimana anda boleh berhenti merokok dengan mudah dan berkesan. Apa yang perlu anda lakukan, hanya baca, fahami dan lakukan setiap langkah yang diajarkan dengan penuh tekad.

 • Tempoh Pantang Merokok. 
  Berapa lamakah anda harus berpantang dari menghisap rokok untuk membolehkan anda kekal berhenti merokok selamanya? Semua itu dikupas di dalam bab ini.

 • Sebab Utama Kenapa Gagal & Kembali Merokok. 
  Selepas anda berjaya melepasi tempoh pantang merokok, masih ada beberapa perkara yang boleh menyebabkan anda kembali merokok, ketahui apa perkara tersebut dan pastikan anda mengelakkan dari melakukannya.

 • Rokok Terakhir . 
  Bagaimana menghadapi saat-saat terakhir anda bersama rokok. Ianya amat penting dan kritikal.

 • Amaran Terakhir.
  Jika terasa ingin merokok semula, ingatilah amaran ini.

Kik Disini Untuk Pesanan

 

Boleh Percaya ke Ebook Ini? Betul-betul Berkesan ke?

Mungkin itu yang timbul di fikiran anda pada waktu ini. Untuk pengetahuan anda, sebelum saya menjual ebook ini kepada orang ramai, saya telahpun memberikan ia kepada beberapa orang rakan saya yang merupakan perokok tegar. Berikut ialah komen daripada mereka setelah mengamalkan ilmu yang terdapat di dalam ebook ini .

Kehidupan Lebih Baik Tanpa Rokok

Saya pernah menganggap merokok itu menyeronokkan dan membantu kehidupan sosial saya. Tetapi sesudah membaca e-book ini dan mengamalkannya, saya berjaya berhenti merokok. Ternyata, anggapan saya yang menganggap rokok adalah sesuatu yang menyeronokkan hanyalah alasan untuk menyedapkan hati saya sahaja. Ternyata, kehidupan saya lebih baik tanpa perlu kelam-kabut hisap rokok di luar selepas makan. Saya menikmati juadah dan minuman sepuas-puasnya dan yang paling best ialah saya tak perlukan rokok selepas makan... =)

Firdaus
Firdaus Radzi, 31, Kuala Lumpur, Marketing Exec

 

Rakan-rakan Juga Turut Sama Berhenti Merokok!

Terima kasih bro sebab pejam celik –pejam celik, sudah 3 bulan saya tak merokok!. Padahal sebelum ini, setiap pagi mesti saya pekena sebatang. Segala langkah yang diterangkan dalam e-book ini saya ikuti, ditambah pula dengan sokongan keluarga dan rakan-rakan, inilah hasilnya. Rakan-rakan yang merokok pun dah berkurangan sebab seorang demi seorang terpengaruh dengan saya supaya berhenti rokok... Hahaha.. Terima kasih daun keladi.

Zulhilmi
Zulhilmi, 26, Ipoh, Jurutera

 

Rasa Lebih Sihat Dan Lebih Bertenaga!

Terima kasih Fariz diatas panduan yang lengkap dan mudah dalam e-book ini. Saya rasa saya lebih sihat dan lebih bertenaga selepas hampir 2 bulan berhenti rokok dan saya berazam untuk terus hidup tanpa rokok untuk selama-lamanya. Kini hidup saya lebih bermakna kerana isteri semakin sayang sebab nafas pun dah tak bau rokok.. hehehe ;)

Azam
Azam, 30, Puchong, Graphic Designer

Ini pula email yang saya terima dari salah seorang pembeli & pembaca ebook ini.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,


Tq kepada buku jangan berhenti merokok dan saudara pengarang yang membuat buku ini. Untuk makluman, saya telah berjaya melepasi tempoh 3 minggu berpantang tersebut dan sehingga kini alhamdullilah telah berjaya berhenti dan akan melupakan terus merokok dalam kamus hidup saya.

Saya sebenarnya telah cuba berhenti sebelum ini dan berjaya untuk berhenti selama lebih kurang 1 tahun tetapi telah merokok semula pada 3-4 bulan lalu kerana terpengaruh semula dengan ajakan kawan.

Tetapi pada bulan ramadhan yang lalu, saya telah menjumpai buku saudara didalam laman web dan menjadikan saya bermotivasi untuk berhenti demi kesihatan dan kesejahteraan keluarga...

Pada pandangan saya, semua perokok boleh untuk berhenti merokok dan hanya kesedaran yang tinggi dan kekuatan mental yang kuat disamping saranan seperti didalam buku jomberhentimerokok dapat membuat seseorang perokok tersebut berhenti. Apa2 pun, saya ucapkan tahniah dan syabas kepada saudara pengarang dan semoga usaha murni anda diberkati dan dirahmati Allah hendaknya.

Regards

ARMAN BIN SUBOH
Pegawai Kerajaan

 

 

 

Kik Disini Untuk Pesanan

Write a review

Please login or register to review

Bestsellers