Celoteh Susu Sejat 1 : Sains Penurunan Berat Badan

Celoteh Susu Sejat 1 : Sains Penurunan Berat Badan
Click image for Gallery
  • Product Code: DD02
  • Availability: In Stock
  • RM40.00
+
-


Siri Buku Celoteh Susu Sejat (CSS)
(oleh Hasrizul Hashim @ Joy Kalonas, penulis blog dan FB Susu Sejat)

RM40
(Harga untuk setiap naskhah, tidak termasuk pos)
Ukuran 6′ x 9′
240 mukasurat (Berwarna Penuh)
Perfect Bind
Naskhah yang sudah terbit: Edisi 1 & Edisi 2
.

Pada yang mengikuti penulisan saya di FB Susu Sejat, mesti dah sedia maklum yang saya dan team telah terlibat dalam satu projek membukukan penulisan-penulisan saya di FB agar dapat dibaca dalam bentuk fizikal. Ya lah kan, sayang jika semua penulisan tersebut tenggelam dalam garis masa FB begitu sahaja.

Dari projek mengarkibkan penulisan saya di FB ini, maka terbitlah satu siri baru terbitan team Susu Sejat Dot Com yang dikenali sebagai “Celoteh Susu Sejat” (CSS).

.

Apa itu Siri buku CSS ?

Siri buku CSS ini terdiri dari 3 edisi buku (3 naskhah buku) yang merangkumi status-status ilmiah (diet, kesihatan, senaman, lifestyle), serta pandangan peribadi dan kata-kata motivasi TERPILIH yang pernah saya tulis di laman FB Susu Sejat, sejak dari awal pembabitan saya sebagai blogger susu sejat pada tahun 2010 lagi.

Pendek cerita, 7 tahun punya penulisan yang “best of the best” di FB ini, semua akan disumbat dan disusun mengikut tema dalam 3 buah buku ini.

3 edisi buku tersebut adalah seperti berikut:

CSS EDISI 1: “Sains Penurunan Berat Badan” (ISBN 978-967-15583-0-0)
CSS EDISI 2: “Senaman Dan Kesihatan” (ISBN 978-967-15583-1-7)
CSS EDISI 3: “Nutrisi Dan Diet” (akan datang April 2018)

Buat masa ini, dua edisi buku telah siap dicetak dan secara rasminya diterbitkan mulai hari ini. CSS edisi 1 membincangkan tentang perihal sains dalam penurunan berat badan, manakala CSS edisi 2 membincangkan tentang pengenalan konsep bersenam dan hal-hal berkaitan kesihatan.

Pendek kata, semua persoalan anda seperti, “Macam mana lemak dalam badan kita terbentuk dan dibakar? Apa strategi yang kita kena buat? Macam mana nak lawan Plateau? Macam mana nak rangka diet dan senaman?

Semuanya bakal terjawab dalam siri buku CSS ni!

.

Apa yang terkandung dalam setiap Edisi?

Setiap buku mempunyai skop kandungan yang berbeza mengikut temanya, namun kandungan mereka amatlah berkaitan antara setiapnya.

CSS EDISI 1: “Sains Penurunan Berat Badan”merupakan kompilasi posting ilmiah FB yang berkait rapat dengan tajuk seperti metabolisma, kaitan hormon dan kegemukan/penurunan berat badan, konsep kalori (tenaga), serta strategi dan tip berkaitan.
.

Buku ini mampu dijadikan panduan buat mereka yang berminat untuk mendapatkan penjelasan dari segi sains apakah satu-satu amalan dalam penurunan berat badan itu disokong oleh fakta, atau adakah ia hanya sekadar auta atau mitos.

Celoteh Susu Sejat
Untuk melihat ‘preview‘ kandungan buku CSS Edisi 1 ini, klik salah satu pautan di bawah untuk muat turun sampel e-buku. Sampel E-buku ini hanya mengandungi 3 bab dari 20 bab yang terkandung dalam buku sebenar CSS EDISI 1: Sains Penurunan Berat Badan.
.
Sampel E-buku CSS EDISI 1 – versi ringan / lite (12.5mb)
Sampel E-buku CSS EDISI 1 – versi resolusi tinggi / HD (18.3mb)
.

CSS EDISI 2: “Senaman Dan Kesihatan” merupakan kompilasi posting ilmiah FB yang berkaitan dengan tajuk seperti kesihatan dan gaya hidup, penyakit tidak berjangkit (NCD), senaman dan kaitannya dengan penurunan berat badan, serta strategi dan motivasi yang berkaitan.

Buku ini adalah refleksi pemahaman penulis berdasarkan pengalaman peribadi, bacaan ilmiah dan bimbingan dari para jurulatih kecergasan, doktor perubatan, serta pakar pemakanan. Justeru kaedah penyampaiannya adalah amat santai.
.

Untuk melihat ‘preview‘ kandungan buku CSS Edisi 2 ini, klik salah satu pautan di bawah untuk muat turun sampel E-buku. Sampel E-buku ini hanya mengandungi 3 bab dari 23 bab yang terkandung dalam buku sebenar CSS EDISI 2: Senaman dan Kesihatan.

.
Sampel E-buku CSS EDISI 2 – versi ringan / lite (11.6mb)
Sampel E-buku CSS EDISI 2 – versi resolusi tinggi / HD (22.5mb)
.
Berikut adalah ringkasan kandungan yang terkandung dalam kedua-dua edisi buku (klik untuk besarkan).

.

Write a review

Please login or register to review

Related Products

Bestsellers